5
jan

Alertheid op hoge waterstanden Zutphen-Noord en Deventer

Categorieën: Wonen ( 5 januari 2018)

Het levert voor fotografen mooie plaatjes op, het hoge water op een aantal plekken in onze gemeente. Ook het water in de rivier de IJssel is de afgelopen periode gestegen. Waterschap Vallei & Veluwe, verantwoordelijk voor de waterhuishouding in ons gebied, is alert op het goed afvoeren van water. Dagelijks voeren medewerkers van het waterschap inspectiecontroles uit en hebben zij contact met onder andere agrariërs in het uiterwaarden gebied. Ook als gemeente houden we de situatie in de gaten.

Rijkswaterstaat geeft aan dat het water in de IJssel de komende dagen nog iets zal stijgen. Het is mogelijk dat de uiterwaarden onder gaan lopen. Voor het gebied van de Voorsterklei is dit het geval wanneer het water de kritische waterstand van NAP +8.0 meter bereikt bij het peilpunt in Zutphen-Noord (stand nu: +7.05 meter). Voor het peilpunt in Deventer geldt dit bij de kritische waterstand van +5.95 meter (stand nu: +5.51 meter).

Dat het waterpeil over drie dagen zover komt is niet uitgesloten, hoewel de laatste signalen zijn dat het stijging van waterpeil inmiddels aan het afnemen is. Het hoogste waterpunt wordt volgende week woensdag/donderdag voorspeld.

Op de hoogte blijven?
Op teletekstpagina 720 (pagina 9) kunt u de waterstanden volgen. Actuele informatie is ook te vinden op deze pagina van Rijkswaterstaat. 

Alertheid op hoge waterstanden Zutphen-Noord en Deventer

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data