23
apr

Aubade en Oranjereceptie bij het gemeentehuis

Categorieën: Wonen, Toerisme (23 april 2018)

Vrijdag 27 april 2018 vieren wij Koningsdag. Het is in de gemeente Voorst een goede traditie de viering van Koningsdag te openen met een aubade bij het gemeentehuis. De aubade wordt afgesloten met een ‘Oranjereceptie’. Zowel bij de aubade als bij de Oranjereceptie is iedereen van harte welkom. Aansluitend kunt u gezellig naar de bekende kleedjesmarkt in de Schoolstraat en kunnen de kinderen deelnemen aan het kinderprogramma op het marktplein.

Aubade
De aubade begint om 9.30 uur met een welkomstwoord van de burgemeester en het hijsen van de Nederlandse driekleur. Met het zingen van het ‘Wilhelmus’ en het Geldersch Volkslied brengen we hulde aan onze Koning en het Koningshuis. Voor de muzikale begeleiding zorgen de muziekkorpsen Excelsior en Cadenza. Alle aanwezigen krijgen de teksten van de liederen uitgereikt, zodat iedereen uit volle borst mee kan zingen!

Gedecoreerden
Behalve aan de Koning en het Koningshuis brengen we in de gemeente Voorst tijdens de aubade ook hulde aan de inwoners, die ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van onze vorst, op donderdag 26 april een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. Welke personen dat dit jaar zijn, kunnen we u nog niet vertellen omdat deze onderscheidingen nog zullen worden uitgereikt.

Oranjereceptie
Aansluitend aan de aubade is er de zogenaamde Oranjereceptie op het voorplein van het gemeentehuis. Bij diverse standjes kunt u koffie met krentenwegge, limonade en natuurlijk een Oranjebitter krijgen. Voor de kinderen is er een ijsje. Uiteraard wordt er gezamenlijk een toast uitgebracht op Z.M. de Koning en ons Koningshuis.

Programma
Om 10.00 uur begint het kinderprogramma met medewerking van Scouting Twello, waaronder kleedjesmarkt in de Schoolstraat en jeugdprogramma op het Dorpsplein. Deze feestelijke dag wordt afgesloten met een spetterend vuurwerk om 22.00 uur op het terrein Achter ‘t Holthuis in Twello. Voor het hele programma zie: stichtingdorpsfeesten.nl

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data