3
apr

Beëdiging nieuwe raad

Categorieën: Gemeenteraad ( 3 april 2018)

In de openbare raadsvergadering van donderdag 29 maart 2018 zijn 19 Voorster raadsleden beëdigd. Formeel staat hen niets meer in de weg om zich de komende vier jaren in te zetten als uw vertegenwoordiger in de gemeenteraad.

Zes fracties
De gemeenteraad bestaat nu uit zes fracties: Gemeente Belangen (9 raadsleden), VVD-Liberaal2000 (4 raadsleden), CDA (2 raadsleden), PvdA-GroenLinks (2 raadsleden), D66 (1 raadslid) en Lijst Arend (1 raadslid). De burgemeester is voorzitter van de gemeenteraad.

Drie nieuwe gezichten
De gemeenteraad telt drie nieuwe gezichten: Bjorn van Ekeren voor Gemeente Belangen, Margret Suelmann voor het CDA en Bertine Grevinga voor PvdA-GroenLinks. Bert Visser (PvdA-GroenLinks) was al eerder raadslid in de raadsperiode 2010-2014. Drie demissionair wethouders Arjen Lagerweij (Gemeente Belangen), Hans van der Sleen (Gemeente Belangen) en Wim Vrijhoef (D66) zijn nu ook raadslid. Na de collegevorming zal blijken of zij dan wethouder blijven. In dat geval neemt het volgende kandidaat raadslid op de lijst hun plek over in de gemeenteraad.

Daarnaast zijn er twaalf raadsleden die al één of meerdere periodes raadslid zijn geweest: Ingrid Aarnink-Westerbeek, Robert Bosch, Rein Hazelaar, Edo Horstman, Miriam Jansen-Greiving en Han Lubberink (Gemeente Belangen), Ans van Amerongen-Elfferich, Ruud Kooij, Gerrit Schimmel en Emiel de Weerd (VVD-Liberaal2000), Bert van de Zedde (CDA) en Arend Jansen (Lijst Arend). 

Inwerkprogramma
Alle (nieuwe) raadsleden wordt een inwerkprogramma aangeboden. De raadsleden hebben duidelijk zin om te beginnen aan hun mooie maar pittige taak en stralen veel enthousiasme en betrokkenheid uit. Op 14 mei is de eerstvolgende raadsvergadering gepland. 

Meer informatie
Hier leest u meer informatie over alle raadsleden. Hebt u vragen? Neem dan contact op met de griffie: griffie@voorst.nl of 0571-27 92 17 / 27 93 87.

Beëdiging nieuwe raad

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data