28
mrt

Gemeente Voorst genomineerd als groene en vitale gemeente!

Categorieën: Toerisme, Wonen (28 maart 2018)

#wijzijntrots

De gemeente Voorst is genomineerd voor deelname aan de nationale groencompetitie Entente Florale in de categorie ‘dorpen & kleine steden’. De stichting Entente Florale Nederland gaf als reden voor deze schitterende nominatie aan dat zij “vanuit waarneming en kennis vinden dat uw gemeente een beleid voert dat waardering verdient.”

De competitie Entente Florale vindt al 19 jaar plaats in Nederland. De stichting is gelieerd aan de Entente Florale Europe.  Andere deelnemers in dezelfde categorie zijn dit jaar de gemeente Bronckhorst en gemeente Zuidwest Friesland. De winnaar van goud mag deelnemen aan de internationale competitie van Entente Florale Europe.

Een onafhankelijke, breed georiënteerde jury maakt een integrale analyse van de gemeentelijke visie, beleid en beheer op het gebied van groen, natuur, landschap, toerisme/recreatie, gezondheid, duurzaamheid en participatie en stelt aanbevelingen op. De jury is samengesteld uit onder meer tuin- en landschapsarchitecten, ecologen, cultuurhistorici, deskundigen uit: (groene) onderwijs, hoveniers- en groenvoorzienerssector en de boomkwekerijsector.

Op 15 juni a.s. is het zover! Dan ontvangt de gemeente Voorst de juryleden van stichting Entente Florale Nederland en zal samen met hen lopend, fietsend en rijdend (bus) langs een mooie route de gemeente aan hen presenteren.

Wij houden u op de hoogte!

Gemeente Voorst genomineerd als groene en vitale gemeente!

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data