23
feb

Informatieavond 23/2 verkeersveiligheid Twello

Categorieën: Wonen (23 februari 2017)

Op donderdagavond 23 februari organiseert de gemeente Voorst een informatieavond over de verkeersveiligheid in Twello. In 2016 heeft de gemeente een onderzoek laten uitvoeren met als resultaat de verkeersstudie ‘Een verkeersveilig en leefbaar Twello’. Vanaf 19.00 uur is het gemeentehuis open en om 19.30 uur start een presentatie van deze verkeersstudie. Na de presentatie, rond 20.30 uur, beantwoorden medewerkers van de gemeente graag uw vragen. 

Studie naar verkeersveiligheid
De verkeersveiligheid is een belangrijk thema voor de gemeente Voorst. Daarom heeft de gemeente een onderzoek laten uitvoeren naar de verkeersveiligheid in Twello. Hierbij zijn de ontwikkelingen op schoolgebied meegenomen zoals de verhuizing van het Veluws College, de bouw van de Brede School en de vele leerlingen die naar het AOC in Twello komen. Uit het onderzoek blijkt dat de verkeersveiligheid in Twello een probleem is. De Molenstraat is bijvoorbeeld te krap voor al het verkeer en de kruising bij het spoor levert onveilige momenten. Ook de H.W. Iordensweg en de Domineestraat vormen een barrière voor de verkeersveiligheid in Twello. In de verkeersstudie is ook aandacht voor een oplossing voor de verschillende knelpunten. 

Verkeersstudie ter inzage
De verkeersstudie ‘Een verkeersveilig en leefbaar Twello’ ligt ter inzage in het gemeentehuis en is digitaal via onze website te bekijken. 

Voorkeursoplossing
Na de informatieavond op 23 februari, neemt het college een besluit over de voorkeursoplossing om de verkeersveiligheid in Twello te verbeteren. Deze voorkeur wordt dan voorgelegd aan de gemeenteraad voor besluitvorming. 

Vragen?
Hebt u vragen over de verkeersstudie? Neem dan contact op met de gemeente Voorst: Cecile van der Linden (0571) 27 93 94 of Teun Groothedde (0571) 27 93 71.

Informatieavond 23/2 verkeersveiligheid Twello

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data