16
mei

Kinderen van basisschool De Wingerd op bezoek bij de burgemeester

Categorieën: Ondernemen, Wonen (16 mei 2018)

Aanleiding voor het bezoek was de brief die leerlingen Tim, Stijn en Dirk uit Twello aan de burgemeester schreven. Zij vroegen in deze brief aan de burgemeester of hij alstublieft een snoepwinkel, de Jamin, in Twello wilde maken. De jongetjes willen graag een snoepwinkel omdat er nog geen echte snoepwinkels in Twello zijn. Daarvoor moeten ze nu nog naar Apeldoorn en Deventer. En dat is te ver om naar toe te gaan, schrijven de jongens, en heel slecht voor het milieu.

Reden voor burgemeester Jos Penninx om Tim, Stijn en Dirk samen met hun klasgenootjes uit te nodigen. In de raadzaal vertelde de burgemeester dat hij snoepwinkels niet ‘kan maken’, maar hoe dit dan wel gaat. Ondernemer Martin Holleboom van de Expert-winkel in Twello vertelde hoe ondernemers dit aanpakken en wat voor hen belangrijk is bij het uitzoeken van een locatie voor hun winkel.

De leerlingen wisselden zelf ook redenen en locaties uit door in te spreken door de microfoon van de ronde tafel. Daarna is er nog gezellig samen nagepraat in de kantine onder het genot van heerlijke vruchtensmoothies en vruchtenspiezen. 

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data