26
apr

Koninklijke onderscheiding voor drie inwoners van gemeente Voorst

Categorieën: Wonen (26 april 2018)

Lintjesregen 2018

Gegevens gedecoreerden

Lid in de Orde van Oranje Nassau

  1. Mevrouw H. (Hermien) Veldhoen-van Werven, Kuiperserf 32, Twello
  2. Mevrouw B. (Boudien) Rothengatter-Nieuwenhuis, Zonnenbergstraat 21, Wilp
  3. De heer R.G.H. (Rein) Hazelaar, Hezeweg 8, Voorst


1.     Mevrouw H. (Hermien) Veldhoen-van Werven, Kuiperserf 32, Twello (66 jaar)
Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Hermien Veldhoen (Lid in de Orde van Oranje Nassau). Hermien Veldhoen is ruim 26 jaar vrijwilliger in de keuken, in de kantine en achter de bar van SV Twello. Ze maakt aan het eind van haar dienst alles schoon.

Daarnaast is Hermien Veldhoen ruim 26 jaar collectecoördinator voor de Brandwondenstichting in Twello, Terwolde, Teuge en Wilp. Ook bemant ze jaarlijks de kraam van de Brandwondenstichting bij de open dag van de brandweer Twello.

Hermien Veldhoen is ruim 23 jaar secretaris van de EHBO-vereniging Twello-Duistervoorde. Ze verzorgt de jaarprogramma’s, maakt afspraken met de instructeurs, regelt de zaalruimte en zorgt voor de aanvragen van de diploma’s van de leden. Ze is een belangrijke schakel tussen de EHBO-vereniging en het Oranjekruis. Ze zet de benodigde materialen klaar voor de lessen.

Ook is mevrouw Veldhoen ruim 11 jaar verkoper van loten voor de Zonnebloem, afdeling Twello/Zuiderwijk.

2.     Mevrouw B. (Boudien) Rothengatter-Nieuwenhuis, Zonnenbergstraat 21, 7384 DK Wilp ( 71 jaar)
Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Boudien Rothengatter (Lid in de Orde van Oranje Nassau). Mevrouw Rothengatter is ruim 28 jaar vrijwilliger bij De Zonnebloem, afdeling Wilp-Voorst. Ze gaat jaarlijks een week mee als verpleegkundig begeleider tijdens de Zonnebloemweken. De afgelopen 27 jaar is zij ieder jaar zeer betrokken geweest bij de organisatie en uitvoering van deze vakantieweken, voor gemiddeld 25 gasten per week. Daarnaast is Boudien de afgelopen 27 jaar als verpleegkundig begeleider nauw betrokken geweest bij de organisatie en uitvoering van de vakantieweekenden voor personen die niet zelfstandig meer op vakantie kunnen.

Ze is verder al ruim 26 jaar vast contactpersoon voor enkele bejaarde inwoners van de gemeente Voorst (bezoekwerk, het informeren van gasten over de activiteiten die worden georganiseerd en het verzorgen van de aanmeldingen, inschrijvingen en het vervoer van de gasten naar de activiteit). De afgelopen 11 jaar heeft zij zich tevens ingezet om voor De Zonnebloem loten te verkopen. Ze is daarnaast gastvrouw voor het project ‘Samen eten aan tafel’ dat De Zonnebloem samen met Mens en Welzijn organiseert. Bij dit project wordt voor ongeveer 10 tot 15 deelnemers gekookt. Ook helpt Boudien Rothengatter bij de voorbereidingen en bij het opruimen nadien. Bij diverse uitstapjes zorgt ze voor het ophalen en vervoeren van gasten en het begeleiden op locatie.

3.     De heer R.G.H. (Rein) Hazelaar, Hezeweg 8, 7383 DD Voorst (63 jaar)
Koninklijke onderscheiding voor de heer R.G.H. Hazelaar (Lid in de Orde van Oranje Nassau). De heer Hazelaar is ruim 20 jaar raadslid van de gemeente Voorst, waarvan 8 jaar als fractievoorzitter. Daarnaast is hij ruim 23 jaar actief lid en organisator van de Carrouselgroep Aanspannen & Rijden. Hij was o.a. Nationaal Kampioen Ringsteken in 1995 en 1998. Hij ontwierp vaardigheidsparcoursen en verleende hand- en-spandiensten. Daarnaast ondersteunde hij de Bokbierdagen.

Ook was hij oprichter en organisator van het evenement ‘De Shetlandmendagen in Voorst’. Hij bedacht de hindernissen en de parcoursen. Hij was actief in de fondsenwerving, verzorgde de uitnodigingen en de inschrijvingen en deed de pr. Bovendien verzorgde hij de catering en de op- en afbouw van het evenement. Tevens was hij ruim 15 jaar vrijwilliger bij de Vrouwen van Nu, afdeling Voorst. Hij was docent volksdansen. De groep trad o.a. op in verzorgings- en verpleeghuizen.

Hij was ruim 11 jaar voorzitter van de Christelijke Basisschool Sjaloom. Hij zette zich o.a. in voor de pr, de verbouwingen en de viering van jubilea. Bij dorpsvereniging ‘Voorster Belang en omstreken’ was hij ruim 10 jaar bestuurslid.


De gedecoreerden kunnen worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data