2
sep

Koninklijke onderscheiding voor Eddy Klunder, lid van de vrijwillige brandweer, korps Terwolde

Categorieën: Uitgelicht ( 2 september 2019)

De heer E.F.M. Klunder uit Twello ontving zaterdag 31 augustus 2019 uit handen van burgemeester Jos Penninx  de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens zijn afscheid als brandweerman. Per 1 september is eervol ontslag aan hem verleend.

De heer Eddy Klunder is ruim 30 jaar brandweervrijwilliger geweest van het brandweerkorps Twello. Hij is bij het vrijwilligerskorps in Twello als manschap begonnen. Na het behalen van diverse certificaten en diploma’s is hij opgeklommen tot bevelvoerder met de rang Brandmeester. Daarnaast had hij de functie van plaatsvervangend postcommandant. De afgelopen 10 jaar hield hij zich ook bezig met de oefeningen van het korps (plannen/voorbereiden e.d.). Ook heeft hij een bestuursfunctie vervuld voor de brandweervereniging van Twello en was hij de ‘huistimmerman’ van dat korps.

Tevens is hij per 1 september vanuit zijn beroepsfunctie bij de Veiligheidsregio IJsselland, korps Deventer, met pensioen gegaan.

Eddy Klunder kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data