11
sep

Koninklijke Onderscheiding voor Frans Kobussen, beheerder van de R.K. Begraafplaats in Twello

Categorieën: (11 september 2017)

De heer F.G.M. Kobussen uit Twello ontving zondag 10 september 2017 uit handen van burgemeester Jos Penninx  de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde na de woord en communieviering in de H. Hartkapel ´t Wezeveld ter gelegenheid van zijn 10-jarig jubileum als beheerder van de R.K. Begraafplaats in Twello.

Frans Kobussen is ruim 26 jaar koster van de Stichting H. Hartkapel ´t Wezeveld in Twello. Hij zorgt ervoor dat alle voorbereidingen voor een goede kerkdienst zijn getroffen. Daarnaast is hij een aantal jaren voorzitter geweest van de Kapelraad en heeft daar veel werk voor verzet. 

Van de R.K. Begraafplaats in Twello is hij 10 jaar beheerder. Daarvoor was hij al enige tijd actief als vrijwilliger van de tuinploeg. Hij heeft de leiding over het kerkhofbeheer en verleent assistentie bij begrafenissen. Hij stuurt de ruim 18 vrijwilligers aan voor de uitvoering van alle onderhoudswerkzaamheden. Niet alleen op de begraafplaats maar ook in de tuin rondom de kerk en de pastorie. Hij regelt het onderhoud en de aanschaf en vervanging van de machines en materialen en coördineert de uitvoering van de onderhoudsklussen in het kerkgebouw.

Ruim 21 jaar heeft de heer Kobussen mantelzorg verleend aan zijn pleegouders en hen vergezeld bij hun zondagse bezoek aan de kerkdienst. 

De decorandus kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data