19
aug

Koninklijke onderscheiding voor Miryam Daggelders-Leenaars, mede-oprichter en voorzitter van de Stichting Roemeense Paarden in Nood

Categorieën: Wonen (19 augustus 2019)

Mevrouw Daggelders uit Klarenbeek ontving zondag 18 augustus 2019, uit handen van burgemeester Jos Penninx, de versierselen behorende bij haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens de viering van het 10-jarig jubileum van de Stichting Roemeense Paarden in Nood (SRPiN). 

Miryam Daggelders (58 jaar) is mede-oprichter en ruim 10 jaar voorzitter van de SRPiN. De stichting zet zich in voor werk- en zwerfpaarden in Roemenië. SRPiN biedt gratis medische hulp aan de paarden, geeft educatie over de verzorging van paarden en verstrekt gratis hoefijzers. Daarnaast leidde SRPiN twee hoefsmeden op. Ze werft fondsen en reist twee tot drie keer per jaar naar Roemenië.

Miryam was ook ruim 19 jaar jeugdbegeleider bij Kids for Animals en ruim 7 jaar afdelingsinspecteur van de Dierenbescherming te Apeldoorn. Zij organiseerde educatieve uitstapjes voor kinderen.

Mevrouw Daggelders kan worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd". 

Koninklijke onderscheiding voor Miryam Daggelders-Leenaars, mede-oprichter en voorzitter van de Stichting Roemeense Paarden in Nood

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data