17
jul

Naar school met leerlingenvervoer

Categorieën: Wonen (17 juli 2018)

Gaat uw kind in het nieuwe schooljaar met leerlingenvervoer naar school? Dan krijgt u vanaf 16 juli 2018 per post een brief met informatie van PlusOV. In de brief vindt u de instap- en uitstapadressen en de dagen waarop PlusOV uw kind gaat vervoeren. PlusOV regelt het leerlingenvervoer in onze gemeente en vraagt ouders en verzorgers de gegevens goed te checken. Nieuwe aanvragen en wijzigingen moeten voor 1 augustus 2018 binnen zijn bij de gemeente. 

Toestemming gemeente
Om uw kind via PlusOV te kunnen vervoeren, heeft u onze toestemming nodig als het kind in de gemeente Voorst staat ingeschreven. Zodra uw kind die toestemming heeft, krijgt PlusOV opdracht om het vervoer van uw kind te regelen. Nog niet alle ouders of verzorgers hebben leerlingenvervoer aangevraagd voor het nieuwe schooljaar. PlusOV verwacht dat deze zomer nog tientallen nieuwe aanmeldingen voor het leerlingenvervoer via de gemeenten binnenkomen. 

Informatie over het vervoer van uw kind
Omdat nog niet alle aanvragen voor leerlingenvervoer binnen zijn, kan het vervoer van een kind nog veranderen. Bijvoorbeeld omdat blijkt dat een ander kind naar dezelfde school gaat en daarom kan meereizen op dezelfde route. Om zeker te zijn van goed vervoer adviseert PlusOV u de informatie in de brief goed te controleren en wijzigingen op tijd aan de gemeente door te geven. In de tweede week van augustus krijgt u van PlusOV definitieve informatie over het vervoer van uw kind vanaf het nieuwe schooljaar. 

Aanvragen leerlingenvervoer
Hebt u nog geen leerlingenvervoer aangevraagd voor het nieuwe schooljaar? Wees er dan snel bij en neem voor 1 augustus 2018 contact op met de gemeente Voorst. Alleen dan kunnen wij het op tijd voor u regelen. 

Wijzigingen in het vervoer
Gemeenten hebben met elkaar afgesproken tot welke datum zij wijzigingen verwerken. Verandert een instap- of uitstapadres of een van de dagen waarop PlusOV uw kind naar school moet brengen en halen? Geef dit dan voor 1 augustus 2018 door aan de gemeente Voorst. Wijzigingen die u daarna doorgeeft, worden pas verwerkt nadat het nieuwe schooljaar begonnen is. Dan duurt het enkele weken voordat PlusOV uw kind volgens een aangepast reisschema kan vervoeren. 

Meer informatie
Voor meer informatie over het aanvragen van leerlingenvervoer, verhuizing van uw kind of wijziging van school neemt u contact op met de gemeente Voorst, Karin van Amersvoort: leerlingenvervoer@voorst.nl , 0571-27 92 23 op maandag, dinsdag en donderdag. Meer informatie over PlusOV en het leerlingenvervoer vindt u op: www.plusov.nl of u belt 088-75 87 655 (dagelijks 06.30 uur-22.00 uur). 

Foto: Peter Lous

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data