3
nov

Opening cultuurhistorische fietsroute in Terwolde en Nijbroek

Categorieën: Toerisme, Wonen ( 3 november 2017)

Tussen de Veluwe en de IJssel ligt een van de mooiste landschappen van Nederland. Daarom is er nu een nieuwe fietsroute door het fraaie landschap van Terwolde en Nijbroek in de gemeente Voorst. De 32 kilometerlange route gaat door het oeverwallen- en uiterwaardenlandschap van Terwolde en de polder van Nijbroek, een van de oudste broekontginningen van Nederland. Langs monumentale IJsselhoeven, spiekers en andere cultuurhistorische elementen. Een werkgroep heeft het afgelopen jaar de route met bijbehorende brochure en informatiepanelen ontwikkeld. 

Vrijdagmiddag 3 november verzamelden genodigden  voor de opening zich in Brasserie Kriebelz in Terwolde. Vanuit daar is het gezelschap op de fiets gestapt naar het informatiepaneel aan de Terwoldse Bandijk. Wethouder Harjo Pinkster verrichte hier de opening van de fietsroute door de onthulling van het informatiepaneel.  Het gezelschap heeft vervolgens een deel van de fietsroute gefietst en de middag afgesloten met een borrel in Brasserie Kriebelz.

Brochure en informatiepanelen
Van de fietsroute is een fraaie brochure gemaakt met een beschrijving van de bezienswaardigheden onderweg. De route start bij de Cosmas en Damianuskerk in Terwolde en gaat (in hoofdlijnen) via de Terwoldse Bandijk naar het noordelijke deel van Nijbroek, via het dorp Nijbroek en de Vecht weer terug naar de kerk in Terwolde. De route is niet gemarkeerd, maar in de brochure staat een routekaart met nummers van cultuurhistorische en landschappelijke elementen. Aan de Terwoldse Bandijk en Middendijk/Monnikenweg staat een informatiepaneel.

De brochure kunt u hier bekijken en is vanaf vrijdagmiddag 3 november vrij verkrijgbaar bij café de Groot, Avervoordseweg 2 in De Vecht en bij Brasserie Kriebelz, Dorpsstraat 59 in Terwolde. De route zelf is hier te downloaden. 

De fietsroute is in opdracht van de gemeente Voorst gemaakt door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. 

Opening cultuurhistorische fietsroute in Terwolde en Nijbroek

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data