12
jun

Opstapwoningen maken zelfstandig wonen makkelijker

Categorieën: Uitgelicht (12 juni 2019)

Mensen die in een zorginstelling wonen, kunnen nu makkelijker de ‘opstap’ maken naar zelfstandig wonen. Daarvoor komen in de gemeente Voorst elk jaar een aantal ‘opstapwoningen’ beschikbaar. Zorginstellingen, woningcorporatie IJsseldal Wonen en de gemeente Voorst hebben dinsdag 11 juni hun handtekening gezet onder deze afspraak.

Opstapcontract voor twee jaar
De opstapwoningen zijn voor mensen uit de gemeente Voorst die vanuit een instelling zelfstandig gaan wonen. Ze krijgen een ‘opstapcontract’ voor twee jaar. In dit contract staan afspraken over bijvoorbeeld het accepteren van de afgesproken begeleiding. Een goede begeleiding van de zorginstellingen bij het leren van ‘woonvaardigheden’ draagt eraan bij dat het zelfstandig wonen een kans van slagen heeft.

Betrokken zorginstellingen

De betrokken zorginstellingen zijn De Passerel, Riwis, Iriszorg, Moviera en ’s Heerenloo. IJsseldal Wonen stelt de woningen beschikbaar. Deze worden toegewezen op volgorde van aanmelding door de zorginstelling. De samenwerking voorkomt dat mensen onnodig in een instelling verblijven, omdat er geen woning beschikbaar is. Wethouder Wim Vrijhoef: “Het is mooi om te zien dat de samenwerking tussen alle partijen het mogelijk maakt om meer mensen een gewoon leven in de samenleving te laten opbouwen. De inclusieve samenleving

komt hierdoor een stapje dichterbij”.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data