3
apr

Start 2e fase herinrichting Twello centrum

Categorieën: Wonen ( 3 april 2019)

Vorig jaar is de herinrichting van Twello Centrum van start gegaan in de Duistervoordseweg. Deze werkzaamheden worden nu doorgevoerd in de Stationsstraat. Antea Group start hiermee vanaf week 15 (8 april). Rond 13 mei volgt de Marktstraat. In totaal duren de herinrichtingswerkzaamheden aan deze twee wegen, die in verschillende fases uitgevoerd worden, ongeveer 11 weken. De aannemer probeert de hinder van deze werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken.

Herinrichtingswerkzaamheden
De Stationsstraat krijgt een nieuwe bestrating, gemengd met de oude bestrating. Er komen een roostergoot, plantvakken met nieuwe beplanting, nieuw straatmeubilair, nieuwe bomen en verlichting. In de Marktstraat wordt de ‘steegbeleving’ benadrukt door het aanbrengen van een loper met gekleurde tegels. Onder de bestrating van beide wegen brengen we een regenwaterriool aan zodat het regenwater in de bodem infiltreert.

Bereikbaarheid tijdens werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden is de Stationsstraat afgesloten voor auto’s. Parkeren is mogelijk in de parkeergarage en op het Barteldplein. De woningen en winkels blijven bereikbaar voor voetgangers. Het verkeer voor laden en lossen, voor afvalwagens en het waardetransport is gestremd. De bevoorrading van de winkels in het gebied met de werkzaamheden is alleen mogelijk via de achterzijde en via de zijstegen met klein materiaal en te voet.

Aantrekkelijk Twello Centrum
De ondernemersvereniging Twello Centrum en de gemeente Voorst hebben een centrumplan Twello gemaakt met een gefaseerde herinrichting, zodat het centrum van Twello aantrekkelijk blijft voor de bewoners, de ondernemers en het winkelend publiek. Architect Zijnstra, enkele ondernemers in Twello Centrum en de gemeente Voorst werkten dit plan uit voor het gedeelte Stationsstraat vanaf de Van Spiegelstraat tot aan de Dorpsstraat, en voor de Marktstraat. Antea Group uit Deventer realiseert de uitvoering van dit plan.

Meer informatie over de herinrichting van Twello centrum.

Herinrichting Twello centrum

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data