27
feb

Start uitvoering centrumplan Twello

Categorieën: Wonen (27 februari 2018)

Om het centrum van Twello aantrekkelijk te houden voor bewoners, ondernemers en winkelend publiek hebben de ondernemersvereniging Twello Centrum en de gemeente Voorst een centrumplan Twello gemaakt voor een gefaseerde herinrichting. Architect Zijnstra, enkele ondernemers van de Duistervoordseweg en de gemeente Voorst hebben dit plan verder uitgewerkt voor het gedeelte Duistervoordseweg vanaf de Stationsstraat tot aan de Grote Barteldweg. Aannemersbedrijf Reko start vanaf week 10 (begin maart) met de herinrichtingswerkzaamheden. Deze werkzaamheden duren in totaal ongeveer 13 weken en worden in drie fases uitgevoerd. De werkzaamheden brengen hinder met zich mee, maar de aannemer en de gemeente beperken dit zoveel mogelijk.

Werkzaamheden Duistervoordseweg
De werkzaamheden starten met het verwijderen van de bomen, daarna wordt de bestrating verwijderd en het riool aangepakt. Naast het vuilwaterriool komt een apart regenwaterinfiltratieriool te liggen. Hierop sluit een roostergoot aan en waar mogelijk sluiten ook de regenpijpen aan op het regenwaterinfiltratieriool. De bestrating krijgt een homogeen gemengde mix die bestaat uit de bestaande klinkers die we aanvullen met een nieuwe kleur klinkers. De bedrijfspanden worden in de bestrating geaccentueerd met geelgekleurde klinkerbestrating. Er komt veel nieuwe beplanting, negen nieuwe bomen en nieuw straatmeubilair in de Duistervoordseweg. Deze herinrichting van de Duistervoordseweg vormt het begin van de herinrichting van het gehele centrum van Twello.

Bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden is steeds een deel van de Duistervoordseweg afgesloten voor auto’s. Parkeren is mogelijk in de parkeergarage en op het Barteldplein. De woningen en winkels blijven voor voetgangers bereikbaar, ook via de Expert-passage blijft de Duistervoordseweg bereikbaar. Het verkeer voor laden en lossen is gestremd, dit geldt ook voor afvalwagens en het waardetransport. De bevoorrading van de winkels binnen het gedeelte met de werkzaamheden is alleen mogelijk via de achterzijde of via de zijstegen met klein materiaal of te voet. 

Meer informatie
Meer informatie over de herinrichting en de fasering hiervan vindt u hier. Hebt u vragen over de uitvoering? Bel met de gemeente Voorst, Henri van Veldhuisen (toezichthouder): 0571-27 93 73. 

Start uitvoering centrumplan Twello

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data