14
jan

Starterslening Gemeente Voorst

Categorieën: Uitgelicht (14 januari 2020)

Als starter is het mogelijk om in de gemeente Voorst een starterslening af te sluiten. Met deze starterslening is het misschien wél mogelijk om uw gewenste woning te financieren. Met de starterslening leent u een hoger totaalbedrag. De starterslening overbrugt namelijk het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat u als starter maximaal mag lenen. Afhankelijk van uw inkomen bedraagt de lening maximaal 20% van de verwervingskosten van de woning, tot maximaal € 30.000.

Voorwaarden starterslening

  • Voor personen jonger dan 35 jaar, die voor het eerst een woning kopen in de gemeente Voorst
  • De hypotheek wordt met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verstrekt (NHG kostengrens is €310.000)
  • Wanneer u energiebesparende voorzieningen toepast, dan geldt een verruiming van de kostengrens tot maximaal € 328.600
  • U betaalt de eerste drie jaar geen maandlasten over de aanvullende lening. Na drie jaar wordt uw inkomen getoetst. Bent u meer gaan verdienen of heeft u een meeverdienende partner gekregen? Dan betaalt u meer rente en aflossing.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie. Heeft u vragen? Neem gerust contact op met de gemeente Voorst, Wouter IJsseldijk: w.ijsseldijk@voorst.nl , 0571-27 98 48. Ook de plaatselijke makelaars, hypotheekbemiddelaars en de bank informeren u graag over de mogelijkheden van de starterslening. 

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data