2
apr

Storing openbare verlichting grote delen Gelderland

Categorieën: Wonen ( 2 april 2019)

In onder andere delen van de gemeente Voorst is sinds twee dagen een storing in de openbare verlichting. Deze storing doet zich voor in grote delen van Gelderland. Netbeheerder Liander werkt momenteel aan een oplossing.

Verlichting handmatig aangezet
De storing lijkt te komen door een IT-probleem, ontstaan door de overgang van winter- naar zomertijd. Totdat de storing is opgelost, zet Liander de verlichting handmatig in groepen aan en uit voor de getroffen locaties. Het kan gebeuren dat Liander niet alle locaties direct bereikt en dat sommige verlichting nog niet schakelt. Het kost meer tijd om de verlichting handmatig in te schakelen dan wanneer dit automatisch gebeurt. Daarom start Liander ruim voor het normale schakelmoment met het inschakelen van de verlichting, zodat dat de verlichting al brandt op het moment dat het donker wordt en overlast zoveel mogelijk wordt voorkomen. Het kan dus zijn dat je de verlichting eerder aan ziet gaan dan je gewend ben

Handmatig uitschakelen in de ochtend
Het kan zijn dat de verlichting in de ochtend op sommige plaatsen blijft branden Ook het uitschakelen heeft namelijk een storing. In zo’n geval schakelt Liander de verlichting handmatig weer uit. Dit duurt ook langer dan automatisch uitschakelen, dus de verlichting kan in de ochtend langer branden dan u gewend bent.

U hoeft dit type storing niet te melden
Neemt u een storing waar in een groter aaneengesloten gebied? Dan is de oorzaak zeer waarschijnlijk de storing in de apparatuur en hoeft u deze niet te melden. We begrijpen dat dit een vervelende situatie is. Netbeheerder Liander laat weten hard te werken aan een oplossing .  

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data