12
jan

Uitlevering bomen Campagne 'Gratis boom voor biodiversiteit'

Categorieën: Wonen (12 januari 2018)

De biodiversiteit in Nederland en Europa gaat hard achteruit. De gemeente Voorst voelt zich daarvoor mede verantwoordelijk en is in november de campagne ‘Gratis bomen voor diversiteit’ gestart. Vierhonderd inwoners konden een gratis boom aanvragen, die zij zelf planten in hun tuin.

Afname soorten planten en dieren
Uit onderzoeken blijkt dat de soortenrijkdom van plant en dier steeds minder wordt. Hier kan iedereen wat tegen doen. Dus niet alleen de gemeente Voorst, maar ook inwoners van de gemeente Voorst kunnen hun ‘steentje bijdragen’. Bewoners met kleine tuinen kunnen uiteraard ook een bijdrage leveren. Deze actie is bedoeld om mensen te helpen een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit in de gemeente Voorst. 

Actie gratis bomen door gemeente Voorst
Wij zijn erg trots dat deze actie zo goed is verlopen en dat wij alle 400 beschikbare bomen weg gaan geven.

Levering
Op woensdag 17 januari 2018 worden alle 400 bomen bij ons afgeleverd. Wij overhandigen woensdag dan direct de eerste boom aan de allereerste opgave van deze actie. Vanaf donderdag 18 januari 2018 gaan onze collega’s op pad om de boom bij u te bezorgen. Omdat het om het bezorgen van 400 bomen gaat is het niet mogelijk een goede planning te maken wanneer en waar er bezorgd wordt. Het is dan ook niet nodig om thuis te zijn voor de bezorging. Onze collega’s leggen de boom bij uw woning neer.

Aanplant

Onderstaand vind u een plantinstructie. Hierin staat uitgelegd hoe u uw nieuwe boom moet planten. U krijgt van ons de boom, een boompaal en boomband om de boom te plaatsen. Een aantal boomsoorten wordt met kluit geleverd. Als uw boomsoort geen kluit heeft maar geleverd wordt met kale wortels moet u er goed op letten dat deze wortels niet uitdrogen. Onze collega’s zorgen ervoor dat er een zak om de wortels zit om de eerste uitdroging tegen te gaan. Het is verstandig om de boom zo snel mogelijk te planten. Lukt dit niet, dan kunt u de boom ook eerst ‘opkuilen’. Bij het opkuilen zet u de boom tijdelijk in de grond en zorgt u er voor dat de wortels goed afgedekt zijn met grond en niet blootstaan aan weer en wind.  

Bekijk voor meer informatie over het planten van bomen het filmpje van Landschapsbeheer. Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe boom en succes bij de aanplant.

Uitlevering bomen Campagne 'Gratis boom voor biodiversiteit'

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data