19
apr

Uitnodiging persoonlijk gesprek asbestdaken voor bewoners buitengebied gemeente Voorst

Categorieën: Wonen, Ondernemen (19 april 2018)

Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland naar verwachting verboden (hiervoor is een wijziging van de Wet milieubeheer en een wijziging van het Asbestverwijderingsbesluit nodig. Het kabinet buigt zich hier momenteel over).
We hebben daarom in 2017 met behulp van luchtfoto’s gekeken op welke gebouwen in het buitengebied van de gemeente Voorst golfplaten aanwezig zijn. Op de luchtfoto’s zien we niet of er daadwerkelijk sprake is van asbest. Vermoeden wij dat u een asbestdak heeft? Dan ontvangt u binnenkort een uitnodiging om een een persoonlijk gesprek aan te gaan.

Uitnodiging afspraak
Uit ons onderzoek blijkt dat er in het buitengebied van de gemeente Voorst 1128 adressen met een mogelijk asbestdak zijn. Al deze eigenaren ontvangen de komende tijd dus een brief. Daarin nodigen wij u uit om een afspraak te maken met Twan Pulles (contactpersoon sanering asbestdaken gemeente Voorst).

Afspraak maken
Bent u eigenaar van een asbestdak? Twan komt dan graag bij u langs voor een persoonlijk gesprek. Twan vertelt u wat de globale kosten van asbestsanering zijn en welke subsidiemogelijkheden er zijn. Hij legt ook uit welke verplichtingen u vanaf 2024 heeft. Wilt u een afspraak maken? Hiervoor zijn twee mogelijkheden:

  • u stuurt een e-mail naar asbestdaken@voorst.nl. Vermeld in de mail uw naam, adres en telefoonnummer en de gewenste datum en tijd voor de afspraak.
  • u belt naar (0571) 27 93 75 (maandag t/m donderdag).


Heeft u geen asbestdaken (meer)? Dan horen wij dit graag van u.

We versturen de brieven in etappes over een langere periode. Ook als u (nog) geen brief heeft ontvangen, dan bent u van harte welkom om contact met ons op te nemen.

Contact: asbestdaken@voorst.nl.
Meer informatie: www.voorst.nl/nl/asbest-en-slopen/

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data