10
okt

Voorst gaat voor duurzaam!

Categorieën: Wonen (10 oktober 2018)

Vandaag, 10 oktober, is het de Dag van de Duurzaamheid en start de gemeente Voorst haar duurzaamheidscampagne 'Voorst gaat voor duurzaam!'. Deze campagne, van 10 oktober tot en met 31 december 2018, bestaat uit verschillende duurzame activiteiten, artikelen in het Voorster Nieuws, een collectieve inkoopactie en een aan deze activiteiten gekoppelde win-actie. Meedoen aan de win-actie is eenvoudig door je woning te verduurzamen. Vraag bijvoorbeeld een gesprek aan met de energiecoach of de energieadviseur, of doe mee met de Duurzame Huizenroute op 3 en/of 10 november. Hier leest u meer over de win-actie. 

Energiecoaches op 10 oktober in de bibliotheek
Op woensdagmiddag 10 oktober zijn van 13.30 uur tot 17.00 uur de energiecoaches in de bibliotheek aanwezig om u te informeren over het verduurzamen van uw woning. Zij delen op deze Dag van de Duurzaamheid heerlijke vegetarische hapjes uit en nodigen u uit om mee te doen aan de win-actie van 'Voorst gaat voor duurzaam!'. 

Thuisbezoek energiecoach
Het is ook mogelijk om een afspraak voor een thuisbezoek te maken met de energiecoach via het formulier op de website van EnergieRijkVoorst of door te bellen met de gemeente Voorst: 0571-27 99 11. De energiecoach bespreekt samen met u uw woonwensen en inventariseert de financiële mogelijkheden tijdens een gesprek aan de keukentafel. Met behulp van een warmtecamera en een online HuisScan geeft de energiecoach inzicht in energiebesparing en het opwekken van energie. Een thuisbezoek duurt ongeveer een uur. 

Duurzaamheidslening
De gemeente Voorst helpt u bij energiebesparing thuis met onder andere een Stimuleringslening duurzaamheid. Deze lening is beschikbaar gesteld voor het verduurzamen van woningen en gebouwen door energiebesparing en/of het opwekken van duurzame energie. Meer informatie over deze aantrekkelijke lening met een lage rente leest u hier. Voor hulp bij het invullen van het aanvraagformulier mailt u naar duurzaam@voorst.nl of belt u u de gemeente Voorst: 0571-27 99 11.

Voorst gaat voor duurzaam!

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data