21
feb

Welkom bij de expositie van Voorst onder de Loep

Categorieën: Wonen (21 februari 2018)

Op dinsdag 20 februari heeft wethouder Harjo Pinkster officieel de expositie ‘Het verhaal van Voorst’ geopend van Voorst onder de Loep. Deze expositie in het Kulturhus vertelt het verhaal van Voorst in 19 levensgrote analyseschema’s. Hierin zijn de oorzaken en gevolgen van maatschappelijke problemen in onze Voorster samenleving inzichtelijk gemaakt. U kunt deze expositie tot 20 maart 2018 gratis bezoeken in het Kulturhus, de bibliotheek en het gemeentehuis.

Het verhaal van Voorst
De 19 analyseschema’s vertellen het verhaal van bijvoorbeeld schulden, verslaving, eenzaamheid, verruwing, dorpen onder druk en mensen die hulp nodig hebben maar niet in de zorg terecht komen. Deze schema’s zijn het resultaat van interviews met 411 sleutelfiguren, die allemaal woon- en/of werkzaam zijn in de gemeente Voorst. Lokale en landelijke deskundigen lieten daarna hun licht schijnen over de analyseschema’s en vulden deze waar nodig aan. Met deze analyse weten we nu aan welke knoppen we moeten draaien om vaker problemen te voorkomen. Voor iedere knop, de zogenaamde ‘interventiepunten’, komen we met alle betrokken partijen in de samenleving tot acties.

Kom kijken!
Het projectteam De Loep nodigt u uit om de expositie te bezoeken. Dit is nog mogelijk tot 20 maart 2018. U hebt de keuze uit drie locaties en de toegang is gratis:

  • Kulturhus Jachtlust (Jachtlustplein 11 in Twello, maandag t/m vrijdag 09.30 – 21.30 uur), hier ziet u de complete expositie.
  • Bibliotheek (Marktplein 11 in Twello), hier ziet u een selectie van de expositie.
  • Gemeentehuis (H.W. Iordensweg 17 in Twello), hier ziet u een selectie van de expositie.
    Meer informatie: www.voorst.nl/onderdeloep

 

 

Welkom bij de expositie van Voorst onder de Loep

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data