20
sep

Zonrijk Voorst

Categorieën: Wonen, Ondernemen (20 september 2018)

Sinds deze zonrijke zomer wekt onze gemeente meer duurzame energie op. Meerdere inwoners van de gemeente Voorst nemen namelijk deel aan het project ‘Zonrijk Voorst’ en investeerden in circa 380 zonnepanelen op een drietal daken. De gemeente Voorst en EnergieRijk Voorst (ERV) plaatsten 110 zonnepanelen op het dak van de sporthal aan de Zuiderlaan, 222 panelen op het parkeerhuis in het centrum van Twello en nog eens 45 panelen op Brasserie Restaurant Korderijnk. Gezamenlijk produceren al deze zonnepanelen lokale zonnestroom.

Participeren middels certificaten
De gemeente heeft voor het project ‘Zonrijk Voorst’ de daken van de sporthal en van het parkeerhuis beschikbaar gesteld. Brasserie Restaurant Korderijnk neemt vanuit het maatschappelijk verantwoord ondernemen deel aan het zonneproject. ERV verzorgde de voorbereiding en de uiteindelijke plaatsing van de zonnepanelen voor de gemeente Voorst. Via de zogenaamde postcoderoos-regeling konden inwoners meedoen en profiteren. De deelnemende inwoners participeren middels certificaten. Op deze manier is ‘Zonrijk Voorst’ een aantrekkelijk alternatief voor zonnepanelen op het eigen dak. Voorstenaren die bijvoorbeeld zelf geen geschikt dak hebben profiteren nu toch van lokaal opgewekte energie. Het duurzame project is het resultaat van een mooie samenwerking tussen de gemeente, de energiecoöperatie, een sportclub en een restaurant. 

Voorst gaat voor duurzaam
De gemeente Voorst zet in op duurzaamheid en stimuleert het opwekken van zonne-energie. Daken die geschikt zijn voor zonnepanelen bieden kansen voor duurzaam opgewekte zonnestroom voor zowel eigen verbruik als voor collectieve projecten. 

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data