25
nov

Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

Categorieën: Uitgelicht (25 november 2019)

Inwoners van de gemeente Voorst met een netto inkomen tot 125% van de voor hen geldende bijstandsnorm, kunnen in aanmerking komen voor de Gemeentepolis. Deze collectieve zorgverzekering heeft de gemeente afgesloten met Salland Zorgverzekeringen en biedt aantrekkelijke voordelen. Het aanbod omvat een gunstige premie van de basisverzekering en een korting op de premie van de aanvullende verzekeringen. Het wettelijk eigen risico is meeverzekerd. Daarnaast biedt de Gemeentepolis meer vergoedingen waarvoor de verzekerde niets extra betaalt. 

Keuze uit vier polissen
De inwoners kunnen kiezen uit vier polissen. Dit zijn de Gemeentepolis Plus met en zonder tandartsverzekering en de Gemeentepolis Extra met en zonder tandartsverzekering. De dekking van de Gemeentepolis Extra is beperkter en daarom goedkoper. Daarnaast kunnen inwoners die een volledige gebitsprothese hebben, een polis zonder tandartsverzekering afsluiten. 

Wat houdt de Gemeentepolis in?
De Gemeentepolis biedt:

 • Uitgebreide dekking
 • Een basisverzekering inclusief aanvullende verzekering met extra vergoedingen
 • Geen eigen risico
 • Het verplicht eigen risico (€ 385,00) is meeverzekerd
 • Voordelige premie
 • De gemeente betaalt gedeeltelijk mee en Salland Zorgverzekeringen geeft korting
 • Geen medische selectie
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd voor de basis- en aanvullende verzekering(en)

Extra is verzekerd:

 • Vijf extra zittingen algemene fysiotherapie en oefentherapie.
 • Maximaal € 75 extra vergoeding van de kosten van brillen en lenzen.
 • Een vergoeding van 100% (in plaats van 75%) van de tandartskosten tot een maximum van € 500 voor de Gemeentepolis Plus en € 250 voor de Gemeentepolis Extra.

Gemeentepolis Plus of Gemeentepolis Extra
Inwoners kunnen kiezen voor de Gemeentepolis Plus en Extra. De Gemeentepolis Extra is goedkoper dan de Gemeentepolis Plus. Dat komt omdat het verzekerde aanbod van de Gemeentepolis Extra iets beperkter is. In de Gemeentepolis Extra zijn bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen en gezondheidscursussen niet verzekerd. Anticonceptie wordt niet volledig vergoed, de vergoeding voor een bril is lager en er wordt minder fysiotherapie vergoed.

Inwoners die een volledige gebitsprothese hebben, kunnen kiezen voor een polis zonder tandartsverzekering. Mensen die geen gebitsprothese hebben of een gedeeltelijke gebitsprothese, kunnen de Gemeentepolis Plus of de Gemeentepolis Extra alleen inclusief de tandartsverzekering afsluiten.

Verzekeringspremie 2020
De premies in 2020 bedragen per maand:

 • Gemeentepolis Plus € 152,35. Zonder tandartsverzekering € 129,26
 • De Gemeentepolis Extra € 133,31. Zonder tandartsverzekering € 120,43

Meer informatie en aanmelden
Als u wil weten of u in aanmerking komt voor de Gemeentepolis, neem dan contact op met  Eva van Dijk of met Melissa Bos. Zij doorlopen samen met u de nodige stappen om te kijken of u aangemeld kunt worden bij Salland Zorgverzekeringen. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer: 0571 - 279281 of via het e-mailadres: werkeninkomen@voorst.nl

U kunt ook langskomen op het spreekuur. Dit kan zonder afspraak. De spreekuren zijn in het gemeentehuis op maandag van 10.00 tot 11.30 en op woensdag van 14.00 tot 15.30. Aanmelden kan tot 1 februari 2020. Denk er dan wel aan dat u uw huidige verzekering opzegt vóór 1 januari 2020.

Overstappen
Mensen die een 'gewone' zorgverzekering bij Salland hebben, kunnen elk moment van het jaar overstappen op de collectieve verzekering (mits ze aan de voorwaarden voldoen). Maar denk er aan: het eigen risico is dan niet meeverzekerd. Dit kan alleen als u het hele kalenderjaar verzekerd bent.

Inwoners die nu al gebruik maken van de huidige collectieve zorgverzekering, hebben inmiddels een brief met het nieuwe aanbod van Salland Zorgverzekeringen ontvangen. 

Meer informatie over de gemeentepolis vindt u hier.

Gemeentepolis, collectieve zorgverzekering

De gemeentepolis

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data