Informatie over coronavirus (COVID-19)

Sinds december 2019 verspreid het coronavirus zich. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. In Nederland, maar ook wereldwijd, worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Maatregelen gemeente Voorst

Vanaf maandag 23 maart werken wij alleen nog op afspraak. Dit geldt voor alle diensten die wij aanbieden. Ook sluit de frontoffice op locatie in het Kulturhus. Deze collega’s van het Maatschappelijk Netwerk Voorst (MNV) en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) gaan tijdelijk vanuit het gemeentehuis aan de Hietweideweg 20 werken. Zo houden we één locatie draaiend en houden we onze dienstverlening op peil.  


Heeft u een vraag aan de gemeente, het CJG of het MNV? Bel dan met een van onze nummers. We proberen zoveel mogelijk digitaal of telefonisch af te handelen. Als het echt nodig is, dan plannen we een afspraak voor u in. Moet u in persoon naar het gemeentehuis komen? Dan vragen wij u om de landelijke hygiënemaatregelen te respecteren. Voor uw eigen gezondheid, en voor die van onze baliemedewerkers. 


  • Algemeen telefoonnummer gemeente Voorst: 0571 27 99 11
  • Telefoonnummer frontoffice MNV: 0571 74 51 11
  • Telefoonnummer frontoffice CJG: 0571 74 51 50

Noodopvang voor kinderen 0-12 in verband met Corona-crisis

Er zijn binnen de gemeente Voorst twee contactpersonen voor vragen over kinderopvang of opvang onder schooltijd.

Heeft u vragen over kinderopvang? Maakt u hier normaal geen gebruik van, maar is dit nu wel noodzakelijk omdat u een cruciale functie vervult? Of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met Karin Hegeman via k.hegeman@voorst.nl of  0571-27 92 55.

Heeft u vragen over opvang onder schooltijd? Dan kunt u contact opnemen met Talytha Schothuis, t.schothuis@voorst.nl of 0571 - 27 93 67. Zij is ook aanspreekpunt voor de Voorster scholen en schoolbesturen.

Update maatregelen Rijksoverheid van 31 maart

Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dus dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht.

Lees het volledige bericht via deze link.

Update maatregelen VNOG van 26 maart

Forse beperkingen voor Veluwse- en Achterhoekse recreatiesector

Vanaf donderdag 26 maart 2020 19.00 uur geldt een nieuwe noodverordening voor gemeenten in de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Ter bescherming van de veiligheid en de gezondheid, heeft het kabinet maandagavond 23 maart jl. landelijke maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Om binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland deze maatregelen te kunnen handhaven, heeft de voorzitter van de VNOG, Ton Heerts, deze nieuwe noodverordening vastgesteld.

Voorzitter Veiligheidsregio Ton Heerts: “Ik begrijp dat we met deze noodverordening velen moeten teleurstellen. Bijvoorbeeld mensen die een huwelijk of een leuk uitje voor de komende periode hebben gepland, en zeker ook de recreatieondernemers op de Veluwe en Achterhoek. Maar de maatregelen zijn echt noodzakelijk. We hebben nu iedereen in Nederland nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en om onze ouderen en kwetsbaren te beschermen. Het crisistijd en geen vakantietijd.”

De nieuwe noodverordening is veel uitgebreider dan de eerdere noodverordeningen die betrekking hadden op het beperken van verspreiding van het coronavirus. Vanaf donderdag 26 maart geldt dat gemeenten, toezichthouders en politie, kunnen optreden als mensen de richtlijn van ‘houd minimaal 1,5 meter afstand tot anderen’ niet naleven. Er volgen dan stevige boetes. Heerts: “Van de burgemeesters in onze regio weet ik dat veel mensen, winkels en bedrijven de maatregelen goed naleven. Voor het geval het toch nodig is, kan de voorzitter van de veiligheidsregio bepalen om gebieden en locaties te sluiten.”

Lees het volledige artikel op de website van de VNOG

U kunt de noodverordening ook via deze link (pdf - 0,4 MB)  inzien.

Heeft u vragen over het coronavirus? Dan kunt u dagelijks tussen 08.00-20.00 uur het  RIVM bellen via 0800 - 1351

Heeft u vragen aan de gemeente Voorst? Dan kunt bellen met 14 0571 of 0571 27 99 11