Informatie over coronavirus (COVID-19)

Sinds december 2019 verspreid het coronavirus zich. De meeste patiƫnten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. In Nederland, maar ook wereldwijd, worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Maatregelen gemeente Voorst

Vanwege het coronavirus werken wij momenteel alleen op afspraak. Dit geldt voor alle diensten die wij aanbieden. Ook is de frontoffice op locatie in het Kulturhus gesloten voor vrije inloop. Veel producten en diensten van de gemeente kunt u zelf online aanvragen. Ook kunt u voor bepaalde producten zelf digitaal een afspraak maken.   


Heeft u een vraag aan de gemeente, het CJG of het MNV? Bel dan met een van onze nummers. We proberen zoveel mogelijk digitaal of telefonisch af te handelen. Als het echt nodig is, dan plannen we een afspraak voor u in. Moet u in persoon naar het gemeentehuis komen? Dan vragen wij u om de landelijke hygiĆ«nemaatregelen te respecteren. Voor uw eigen gezondheid, en voor die van onze baliemedewerkers. 


 • Algemeen telefoonnummer gemeente Voorst: 0571 27 99 11
 • Telefoonnummer frontoffice MNV: 0571 74 51 11
 • Telefoonnummer frontoffice CJG: 0571 74 51 50

Update maatregelen VNOG per 21 augustus

De voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-en Oost-Gelderland, burgmeester Ton Heerts, heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld. Deze nieuwe noodverordening gaat per 21 augustus 2020 in.

Lees de nieuwe noodverordening en de meest gestelde vragen op de website van de VNOG

Op 18 augustus heeft het kabinet aanscherpingen aangekondigd. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen: 

 • Ontvang maximaal 6 personen in huis of in de tuin, exclusief kinderen tot en met 12 jaar en het eigen huishouden.
 • Blijf zo veel mogelijk thuis werken.
 • Thuisquarantaine wordt teruggebracht van 14 naar 10 dagen.

Update maatregelen VNOG per 10 augustus

Vanwege de toename van het aantal besmettingen in Nederland gelden vanaf maandag 10 augustus in Noord- en Oost-Gelderland aanvullende maatregelen om grip te blijven houden op de verspreiding van het coronavirus. De voorzitter van de VNOG (Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland) heeft daartoe een nieuwe noodverordening vastgesteld. 

Aanvullende maatregelen per regio of gemeente

Met de nieuwe noodverordening kunnen Veiligheidsregio en gemeenten regionaal en lokaal aanvullende maatregelen opleggen, bovenop de landelijk geldende maatregelen. Denk hierbij aan het aanpassen van openingstijden van horeca en het sluiten van parken of winkelcentra. Dit betekent dat vanaf vandaag per regio of plaats de maatregelen kunnen verschillen.

Lees de nieuwe noodverordening op de website van de VNOG. 

Update maatregelen Rijksoverheid per 1 juli

Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

De weg uit de coronacrisis hebben we ingezet met de volgende basisregels, die nog steeds van kracht zijn:    

 • Heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Was vaak uw handen.
 • Werk zoveel mogelijk thuis.
 • Vermijd drukke plekken en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

Die aanpak werkt. De piek aan besmettingen is voorbij, het virus hebben we onder controle gekregen. We kunnen uitgebreid testen en intensief bron- en contactonderzoek doen. Zo zijn we in staat snel en gericht bij te sturen en verspreiding van het virus tegen te gaan, daar waar het virus oplaait.

Lees het volledige artikel hier. 

Heeft u vragen over het coronavirus? Dan kunt u dagelijks tussen 08.00-20.00 uur het  RIVM bellen via 0800 - 1351

Heeft u vragen aan de gemeente Voorst? Dan kunt bellen met 14 0571 of 0571 27 99 11