Woensdag 1 april, 2020

Woensdagmiddag. Vanaf het gemeentehuis aan de Hietweideweg samen met mijn vrouw met de fiets op pad naar dorp Voorst. Even kijken hoe het winkelleven daar momenteel verloopt.

In de Mozartstraat in Twello zie ik een aantal spelende kinderen. Ze zwaaien en manen mij even te stoppen. Trots lachend stellen zij mij een vraag: “Burgemeester, wij hebben geluksengeltjes gemaakt. Wilt u er een uitkiezen? Wij hopen dat dit engeltje u en onze gemeente geluk brengt.” Jazeker kies ik een engeltje uit! Ook mijn vrouw mag er eentje uitkiezen. Hartelijk dank kinderen! Ik wens jullie ook een mooie gezonde toekomst. Vervolgens door de frisse lucht via Posterenk lekker doortrappend naar dorp Voorst. Het is stil op de wegen en op de fietspaden.

In dorp Voorst heerlijk vlees gekocht bij de bekende topslager Aalpoel. Heldere richtlijnen en een goed afgeschermde toonbank tegen besmetting. De heer Adriaan Aalpoel vertelt wel dat hij de afgelopen weken mensen echt heeft moeten opvoeden. Sommige klanten waren in het begin te nonchalant . ‘Och, zal toch allemaal wel meevallen?’, zo dacht men. Nu loopt het goed. Hij is zeer alert op de gezondheidsregels voor de medewerkers en de bezoekers. Gezondheid en geluk moet je in die zin gewoon samen afdwingen.

Terloops merkt hij op dat in 2019 zijn 100-jarig eeuwfeest van de slagerij werd verstoord door de herinrichting van de Rijksstraatweg. En nu valt zijn 40-jarig slagersjubileum door de coronamaatregelen ook even in het water. Maar als een echte ondernemer ziet hij dit jaar toch vol vertrouwen tegemoet.

Verderop, aan de mooi ingerichte straat, doen we ook even enkele boodschappen voor het avondeten. Met genoegen constateer ik dat ook bij de ruim ingerichte Coop-supermarkt alle coronamaatregelen goed worden toegepast. Goed schoongemaakte winkelwagens en binnen voldoende afstand tussen de klanten. De medewerkers nemen ook hier hun taak serieus.

Kortom, met een positief gevoel over de mensen in Voorst fietsen mijn vrouw en ik door de bossen van Landgoed Beekzicht en via Bussloo terug naar huis. Deze frisse neus was zeker de moeite waard. Goed te zien dat de inwoners van onze gemeente hun verantwoordelijkheid nemen. En ook het prachtige buitengebied van de gemeente Voorst geeft altijd weer energie.
Wat een geluk burgemeester van Voorst te mogen zijn!

 

Burgemeester Jos Penninx is ook actief op Twitter. Volg hem op @jos_Penninx