Duurzaam energie opwekken met zonlicht


Nieuws over de Regionale Energie Strategie en een zonnepanelenactie.

Afgelopen week was het stralend weer. Daardoor hebben we weer veel duurzame energie kunnen opwekken met de zonnepanelen in Nederland. Meer dan een half miljoen huizen in ons land hebben inmiddels al zonnepanelen. Zonnepanelen zijn deze zomer weer erg populair in ons land. Wilt u weten waarom? Lees hier waarom huiseigenaren zonnepanelen installeren en zeer tevreden zijn over de opbrengst.

Waarom zonnepanelen?

  • Stroom produceren met gratis zonlicht
  • Belasting op energie en gas blijft stijgen
  • Hoger rendement dan sparen op een bankrekening
  • De belasting (21%)  kunt u bij de belastingdienst terugvragen
  • Duurzaam en goed voor de toekomst!

Zonnepanelenactie

Energie coƶperatie EnergieRijk Voorst en de gemeente Voorst willen het voor alle huiseigenaren zo makkelijk mogelijk maken om zelf zonne-energie op te wekken. Daarom hebben we tot het eind van dit jaar weer een gezamenlijke inkoopactie voor zonnepanelen georganiseerd in samenwerking met de Teugse zonspecialist en installatiebedrijf Eco Synergy. Meldt u snel aan en profiteer nog deze zomer van zonnepanelen op uw eigen dak via www.energierijkvoorst.nl/collectieve-inkoop.

Regionale Energie Strategie

Naast zonnepanelen op het dak kijken we ook naar grootschalige, duurzame energie. Dit wordt omschreven in de Regionale Energie Strategie (RES). In de Concept-RES staat hoeveel zon- en windenergie de Cleantech Regio in de periode tot 2030 wil realiseren en welke mogelijkheden we zien voor zon- en windenergie na 2030. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan op www.voorst.nl/ves

De gemeente Voorst organiseert digitale informatieavonden over de RES. Er is er een op woensdag 26 augustus om 14.00 uur en een om 19.30 uur, en op dinsdag 1 september om 19.30. Wilt u hieraan deelnemen? Stuur dan een e-mail naar duurzaam@voorst.nl. Vermeld uw naam en op welke datum en tijdstip u wilt deelnemen. U ontvangt een aanmeldlink per e-mail. Er wordt gekeken of we op een gepaste manier een fysieke bijeenkomst kunnen organiseren. De Concept-RES wordt in september door de gemeenteraad behandeld.

Duurzaamheidslening

Ondertussen maken al veel inwoners gebruik van de duurzaamheidslening om concreet energie te besparen en duurzaam op te wekken. Wilt u hier ook gebruik van maken? Kijk dan op www.voorst.nl/duurzaamheid voor meer informatie.