27
dec

Afvalbeheer vanaf 2019 door Circulus-Berkel

Categorieën: Wonen, Ondernemen (27 december 2018)

Vanaf 1 januari 2019 verzorgt Circulus-Berkel het afvalbeheer in de gemeente Voorst. Dit betekent dat Circulus-Berkel onder andere informeert over bijvoorbeeld de afhaaldata van het afval, de contracten voor het transport en de verwerking van het afval beheert, de gegevens die nodig zijn voor de afvalstoffenheffing beheert en verwerkt, de Recyclepleinen beheert en sorteeranalyses maakt en onderzoekt hoe we de kwaliteit van het afval kunnen verbeteren. Wat niet verandert is dat voorlopig de inzamelwagens van Ter Horst nog steeds het afval ophalen, omdat het contract hiervoor met Ter Horst nog steeds loopt.

Afvalkalender 2019
De afvalkalender met uw inzameldata en alle overige informatie vindt u vanaf nu op circulus-berkel.nl en in de Afvalvrij App. De afvalkalender staat dus niet meer in het Voorster Nieuws. Heeft u geen internet? Neem dan contact op met het KlantContactCentrum van Circulus-Berkel: 0900 9552 (gebruikelijke belkosten, geen toeslag). Zij sturen u dan per post een print met uw persoonlijke afvalkalender voor 2019. 

 • Afvalkalender op circulus-berkel.nl:
  Na het intypen van uw postcode en huisnummer op circulus-berkel.nl krijgt u de inzameldata te zien die gelden voor uw adres. De kalender wordt weergegeven in een maandoverzicht en in een overzicht met eerstvolgende inzameldata. Het is ook mogelijk om uw afvalkalender te importeren in uw eigen Outlookagenda of om een jaaroverzicht te maken in PDF, downloaden en eventueel printen.
 • Afvalvrij App:
  De Afvalvrij App vindt u in de App-store en de Play Store. Zoek hiervoor op de term Afvalvrij. De app geeft de inzameldata weer. Het is ook mogelijk om een notificatie in te stellen zodat u een seintje krijgt wanneer de container aan de weg moet. Verder laat de app zien wat de spelregels zijn bij inzameling. In de Afvalwijzer staat ook welk afval in welke bak moet. 

Recyclepleinen 
Vanaf begin 2018 maken inwoners van de gemeente Voorst al gebruik van de Recyclepleinen van Circulus-Berkel voor het wegbrengen van grof afval en een groot aantal gratis stromen zoals piepschuim, KCA, e-goed (alles met een stekker of batterij) en meer. Deze recyclepleinen van Circulus-Berkel zijn in Zutphen, Apeldoorn, Vaassen, Epe, Deventer en Doesburg. Raadpleeg circulus-berkel.nl voor de locaties, de lijst met gratis en betaald afval, openingstijden en tarieven. 

Vanaf 1 januari gratis asbestplaten inleveren
Vanaf 1 januari 2019 kunnen inwoners van de Gemeente Voorst maximaal 35 m2 asbestplaten gratis inleveren bij het recycleplein van Circulus-Berkel aan de Westfalenstraat 18 in Deventer. Voorwaarde is dat u een recente sloopmelding laat zien bij de poort, uitgeprint of op uw mobiele telefoon. Deze sloopmelding doet u op www.omgevingsloket.nl. Verpak asbest thuis in een dubbele laag doorzichtig plastic en plak de naden goed af. Op het recycleplein is een heftruck aanwezig om u te helpen met uitladen. Bij de andere recyclepleinen kost asbest inleveren € 1,80 per 10 kg.

Wijziging inzameling papier
Tot nu toe was de inzameling van papier een keer per maand op zaterdag. Die inzameling wordt per 1 februari 2019 verplaatst naar een dag door de week. Op dit moment is nog niet bekend welke dag dat wordt. Zodra hierover duidelijkheid is wordt u hierover per brief geïnformeerd en wordt deze ook opgenomen in de afvalkalender op circulus-berkel.nl en de Afvalvrij App met de data die gelden op uw adres. 

Wijziging KCA-inzameling
De inzameling van Klein Chemisch Afval (KCA) gebeurde tot nu toe elke 1e vrijdag van de maand. Per 1 januari 2019 is de KCA-inzameling iedere 2e vrijdag van de maand tussen 15.00 uur en 18.00 uur bij de gemeentewerf, Jupiter 2 in Twello. 

Dit blijft hetzelfde
Voorlopig ziet u nog steeds de inzamelwagens van Ter Horst het afval ophalen. 

 • De zakken die u gebruikt voor de inzameling van PMD en restafval blijft u via de gemeente aanschaffen. 
 • Ook voor het maken van een afspraak voor het laten ophalen van grof groen en grof huisvuil neemt u contact op met de gemeente. 
 • Wilt u een medische indicatie aanvragen of heeft u vragen over de aanslag afvalstoffenheffing? Dan neemt u hiervoor contact op met de gemeente.

Vragen? 
Circulus-Berkel informeert u graag, het KlantContactCentrum is geopend op werkdagen van 8.00 – 17.00 uur:

 • Servicenummer 0900 9552 (gebruikelijke belkosten, geen toeslag)
 • WhatsApp 06 10 50 73 00
 • Contactformulier Circulus-Berkel 

Voor de aanschaf van PMD- en restafvalzakken, het aanmelden van grof groen of grof huisvuil en voor informatie over de afvalstoffenheffing neemt u contact op met de gemeente:

 • 0571-27 99 11 of 14 0571 op maandag van 8.30 - 14.00 uur en van 17.00 - 20.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 8.30 - 14.00 uur 
 • gemeente@voorst.nl
 • WhatsApp 06 21 65 44 44
 • voorst.nl 

Vuilniswagen

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data