21
dec

Feestelijke ondertekening participatieverklaring statushouders

Categorieën: Uitgelicht (21 december 2018)

Twintig statushouders uit de gemeente Voorst hebben vandaag de participatieverklaring ondertekend in het gemeentehuis in Twello. Door de verklaring te ondertekenen geven de deelnemers aan kennis te hebben genomen van de waarden en spelregels van de Nederlandse samenleving, deze te respecteren en dat zij bereidheid zijn om hier actief aan bij te dragen.

De statushouders werden in het gemeentehuis in Twello verwelkomd door wethouder Harjo Pinkster. Hij benadrukte dat iedereen in onze gemeente een thuis verdient en dat hij trots is op alle vrijwilligers die een rol spelen bij het integreren van statushouders in de Voorster samenleving.

Workshops
De ondertekening van de participatieverklaring is een verplicht onderdeel van de inburgering. De statushouders volgden voorafgaand een serie workshops, waarin nader kennis werd gemaakt met de waarden en normen van de Nederlandse samenleving zoals vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit.Ook het politieke stelsel in Nederland en de grondwet kwamen aan bod

Meedoen
Uiteraard werd ook het belang van participatie benadrukt. Iedereen dient naar vermogen een bijdrage te leveren in onze maatschappij door mee te doen! Een deel van deze groep statushouders doet mee aan het intensieve inburgeringstraject dat de gemeente samen met Vluchtelingenwerk, Mens en Welzijn en Toptaal organiseert in het Kultuurhus in Twello. 

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data