30
nov

Feestelijke opening nieuwe rondweg om Voorst

Categorieën: Uitgelicht (30 november 2018)

Vanmiddag is onder grote belangstelling van jong en oud de nieuwe Rondweg om Voorst feestelijk geopend. Gedeputeerde Conny Bieze, bij de provincie Gelderland onder andere verantwoordelijk voor weginfrastructuur, opende samen met burgemeester Jos Penninx het hagelnieuwe stuk van de N345.

Verkeer
Vanaf morgen kan het verkeer over de 2,2 kilometer nieuwe weg rijden. Daarmee wordt het een stuk minder druk in het dorp Voorst. Over de Rijksstraatweg, die Voorst doorsnijdt, rijden dagelijks zo'n 14.000 voertuigen. Naar verwachting zal dit aantal door de nieuwe rondweg slinken naar zo’n 2.500 a 3.000 voertuigen. 

Geluids- en zichtwallen
Aannemer FL Liebregts/BAM startte vorig jaar oktober met de werkzaamheden aan de Houtwijkerweg, zoals de rondweg is gaan heten. Het werk is volgens schema verlopen. De weg is zo laag mogelijk aangelegd. Samen met geluids- en zichtwallen zijn personenauto’s net niet zichtbaar. Waar de weg in de buurt komt van bebouwing zijn hagen langs de weg geplaatst, die straks het verkeer zoveel mogelijk uit het zicht houden. Bij de molen is de weg verdiept aangelegd, waardoor het viaduct in de Enkweg minder opvalt en de molen geen last heeft van lagere windvang.

Herinrichting Rijksstraatweg
Nu de rondweg is geopend kan worden gestart met de geplande metamorfose van de Rijksstraatweg. De ‘oude’ doorgaande weg zal een echte 'dorpsstraat' worden. De gemeente Voorst heeft hiervoor een herinrichtingsplan gemaakt, welke voor begin 2019 staat gepland.

Feestelijke opening Rondweg Voorst

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data