31
aug

Ground Zero festival dit weekeinde in Bussloo

Categorieën: Toerisme, Wonen (31 augustus 2018)

Van zaterdag 1 september 22.00 uur tot zondag 2 september 07.00 uur

Morgen, zaterdag 1 september organiseert UDC Events voor de 13e keer het Ground Zero Festival in recreatiegebied Bussloo. Het evenement vindt plaats van zaterdag 22.00 uur tot zondag 07.00 uur. Ground Zero is het enige openlucht- nachtevenement van Nederland. Het is een festival voor de liefhebbers van harde dance-stijlen.

Continue geluidsmetingen
Hoewel veel mensen genieten van het festival (20.000 bezoekers), zijn er ook mensen die in de omgeving wonen en (geluids)overlast kunnen ervaren van de activiteiten. De gemeente Voorst heeft geluidsvoorschriften aan het evenement verbonden. Deze voorschriften zijn vastgelegd in de verleende vergunning. Ten tijde van het evenement worden op diverse punten op én rondom het festivalterrein doorlopend geluidsmetingen verricht door medewerkers van de Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ). Als het nodig is, kan én zal bij een overschrijding van de voorschriften van de gemeente direct worden ingegrepen en het geluidsniveau aangepast worden. De gehele festivalperiode wordt er ook door de gemeente gecontroleerd op openbare orde en veiligheid. Voorafgaand aan het evenement wordt er gekeken naar de zogenaamde atmosferische omstandigheden (combinatie van verschillende weersfactoren). Mochten deze omstandigheden nadelig uitvallen qua geluidsoverlast voor de omgeving, dan is met de organisatie afgesproken dat zij hierop de programmering aanpassen.

Bereikbaarheid gemeente
De gemeente is tijdens de openingstijd van dit festival aanwezig en bereikbaar óp het festivalterrein via telefoonnummer (0571) 27 93 19

Aangepaste inzet politie
Het Ground Zero Festival zal dit weekend moeten plaatsvinden zonder politie-inzet om de openbare orde en veiligheid te bewaken. De ingeroosterde medewerkers zijn door de politiebonden opgeroepen zich tijdens het evenement met andere taken bezig te houden, bij voorkeur op enige afstand van het festivalterrein. Ingrijpen gebeurt alleen als de openbare orde (zeer) ernstig in gevaar is, de veiligheid van de beveiligers van het evenement in het geding is en na PRIO 1-meldingen over gebeurtenissen op het festivalterrein.

Ground Zero festival 2018 in Bussloo

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data