26
nov

Held in het zonnetje gezet

Categorieën: Gemeenteraad (26 november 2018)

Voorster burgemeester Jos Penninx heeft afgelopen vrijdag de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in brons uitgereikt aan mevrouw Willemien Bonekamp-Holtkuile (75) uit Twello. Met gevaar voor eigen leven redde zij op 27 september een oudere dame door haar voor een naderende trein van het spoor te halen bij een overgang in Twello.

De vrouw die Willemien redde bleek slecht ter been en slechthorend en had daardoor de signaalbellen van de overgang niet gehoord. Terwijl zij het spoor overstak, sloten de bomen zich achter haar en naderde in volle vaart de intercity uit de richting Apeldoorn. Door resoluut optreden van Willemien Bonekamp-Holtkuile werd een aanrijding met de trein op het nippertje voorkomen. Het had echter niet veel gescheeld of Willemien was zelf ook door de intercity geraakt.

Burgemeester Penninx zei tijdens de uitreiking in het gemeentehuis in Twello trots te zijn. “Geweldig om iemand in het zonnetje te zetten die zich persoonlijk en op een buitengewone wijze heeft ingezet voor haar medemens met gevaar voor eigen leven”.

De erepenning is een Koninklijke onderscheiding en wordt toegekend aan personen die een menslievende daad hebben verricht, waarbij sprake is van moedig en beleidvol optreden met gevaar voor eigen leven.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data