27
dec

IJsseldal Wonen en duurzaamheid

Categorieën: Wonen (27 december 2018)

IJsseldal Wonen is de woningcorporatie die woningen verhuurt in de gemeente Voorst. IJsseldal investeert in energiezuinige woningen. Ze doen dit niet alleen om de woonlasten laag te houden, maar ook om de energiedoelstellingen te halen.

Verduurzamen van huurwoningen
De gemeente Voorst heeft met IJsseldal Wonen en de huurdersbelangenvereniging prestatieafspraken gemaakt over de energetische verbetering van hun woningbezit, woningonderhoud en (lokale) energieopwekking. IJsseldal versnelt en voert een pakket aan energiebesparende maatregelen uit.

In 2018 trof IJsseldal bij circa 150 huurwoningen in de gemeente Voorst energiebesparende maatregelen. Het gaat om de buitenkant en ook om dak-, muur- en vloerisolatie van woningen in Twello, Voorst, Klarenbeek en Terwolde. Op dit moment wordt gewerkt aan een project in de Jan van Galenstraat in Twello met dak- en vloerisolatie. Een jaar eerder verduurzaamde IJsseldal al vijftig woningen in het dorp Voorst. Vanuit het project ‘Zon op huur’ plaatste EnergieRijk Voorst zonnepanelen en verhuurd deze aan de huurders.

Ambitie
Als woningeigenaar neemt IJsseldal Wonen verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid. Hun maatschappelijke opdracht is uitgebreid met de opgave tot een CO2-neutrale woningvoorraad te komen. IJsseldal heeft de ambitie in 2020 voor haar woningbestand gemiddeld op energielabel B uit te komen. 

IJsseldal Wonen

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data