Groencompetitie Entente Florale 2018

We hebben GOUD gewonnen!

Donderdag 20 september was het de Nationale Groendag en toen was in Den Haag de landelijke uitreiking van de groencompetitie Entente Florale 2018. Het centrale thema van de dag was ‘Veerkrachtige Groene Stad: verduurzamen, verdichten en vergroenen'. En wij wonnen GOUD in de categorie 'Dorpen en kleine steden'.

Certificaat bijzondere waardering Cultuurhistorie en Erfgoed
De jury kent een bijzondere waardering toe voor het onderdeel Cultuurhistorie en erfgoed. Het certificaat werd toegekend vanwege de integrale gebiedsgerichte aanpak bij ruimtelijke ontwikkelingen, waarin landschap en cultuurhistorie leidend zijn én de doeltreffende inzet van een gemeentelijke bouwmeester bij ruimtelijke projecten. 

Juryrapport
Onderdeel van de prijs is een gedetailleerd juryrapport, waarin serieuze adviezen worden gegeven om de gemeente Voorst de komende jaren nóg mooier te maken. Daarmee gaan wij graag aan de slag!

Film 
Waar we allemaal zo trots op mogen zijn als Gemeente Voorst is verbeeld in een prachtige film. U kunt de film hieronder bekijken.


Nominatie

Dorpskern Twello werd genomineerd door een professionele landelijke jury om deel te nemen aan deze competitie. Naast dorpskern Twello, werden ook Vorden (gemeente Bronckhorst) en IJlst (gemeente Súdwest-Fryslân) genomineerd. 

Jurydag 15 juni 2018 ...
Vanaf het moment dat de nominatie bekend was, is er met vele medewerkers van de gemeente Voorst maandenlang keihard gewerkt om de gemeente Voorst zo realistisch én goed mogelijk te presenteren op 15 juni 2018. Want die dag bezocht een professionele jury de gemeente Voorst. De jury kreeg een uitgebreide presentatie over zes (door de jury vastgestelde) thema’s: 

  1. Ruimtelijke visie en kwaliteit 
  2. Cultuurhistorie en erfgoed 
  3. Stedelijk groenstructuur en buiteninrichting 
  4. Landschap, ecologische kwaliteit en biodiversiteit  
  5. Gezonde leefomgeving en recreatie 
  6. Duurzaamheid; mens, markt & milieu (incl. toerisme) 
  7. Communicatie en participatie

Na deze presentatie startte de rondgang langs de juryroute. Een deel was te voet, een deel op de fiets en als afsluiting toonden wij de jury vanuit een bus vele mooie plekjes binnen de gemeente Voorst.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data