Gast van de Raad

Wie zijn de raadsleden en wat doen ze? Hoe verloopt een vergadering? Waarover praat de raad? Wilt u een antwoord op deze vragen? Meldt u dan aan voor ´Gast van de Raad´ voor een kijkje in de keuken van de gemeenteraad.

Wat houdt het in?

Voorafgaand aan de ronde-tafelgesprekken van de gemeenteraad worden de gasten om 18.30 uur ontvangen door burgemeester Jos Penninx, twee raadsleden en de griffie. Onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers vertellen zij iets over hun persoonlijke drijfveren en de werkwijze van de gemeenteraad. Ook wordt wat verteld over de onderwerpen die deze avond op de agenda staan. 
Om 19.30 uur beginnen de ronde-tafelgesprekken. U kunt deze gesprekken vanaf de publieke tribune bijwonen. Na afloop van de ronde-tafelgesprekken staat een drankje klaar en wordt kort teruggeblikt. De gasten worden uitgenodigd ook de raadsvergadering bij te wonen. De raadsvergadering vindt in principe twee weken na de ronde-tafelgesprekken plaats. Ook kunt u een evaluatieformulier invullen; de raad is benieuwd naar uw ervaringen en wil hier graag van leren.

Hoe wordt u Gast van de Raad?

Een aantal keren per jaar nodigt de gemeenteraad een groep inwoners die iets met elkaar delen persoonlijk uit. Dit kan b.v. een sportvereniging, een dorpsbelangenvereniging, maar ook de bewoners van een straat of een schoolklas zijn.U hoeft niet te wachten tot u een uitnodiging krijgt, u kunt ook zichzelf opgeven! De raad wil graag gasten ontvangen en ervaringen uitwisselen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de griffie per e-mail of via (0571) 279 217. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.

Meer informatie

Via deze link kunt u zien hoe de gemeenteraad is samengesteld.
Via deze link kunt u meer lezen over de werkwijze van de gemeenteraad.
Via deze link kunt u lezen wanneer en waarover de gemeenteraad vergadert.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data