Vergunning en Regelgeving

Snel weten of u voor uw bedrijf een vergunning nodig heeft of melding moet doen? Via het Omgevingsloket online kunt u:

  • De vergunning- en meldingplicht checken;
  • Online voor alle werkzaamheden binnen een project één vergunning aanvragen;
  • Volgen hoe het met uw aanvraag gaat.

Wie eerder bijvoorbeeld wilde bouwen of verbouwen kreeg te maken met verschillende vergunningen, zoals een sloop-, bouw- en kapvergunning. Elke vergunningaanvraag kende een eigen procedure. Met de komst van de omgevingsvergunning zijn deze vergunningen samengevoegd. Vanuit uw huis of kantoor kunt u één omgevingsvergunning aanvragen via één digitaal loket.  Door de vergunningencheck in te vullen kunt u vooraf bepalen of een vergunning nodig is. U voert uw locatie en werkzaamheden in. Vervolgens ziet u of u vergunningplichtig of meldingplichtig bent. Of geen van beide. Nadat u de check heeft doorlopen kunt u uw aanvraag doen. Dit kan op papier (door een formulier op maat uit te printen) of digitaal. Het systeem vertelt u welke gegevens u moet invullen en welke documenten u moet aanleveren (uploaden). Voor het digitaal aanvragen van een omgevingsvergunning of het doen van een melding heeft u een DigiD-account nodig.

Bedrijfscontactfunctionaris

Soms is het als ondernemer lastig om binnen een gemeentelijke organisatie de juiste persoon te vinden. Als u bijvoorbeeld een vraag wilt stellen of een vergunning nodig heeft. Daarom heeft de gemeente Voorst een  bedrijfscontactfunctionaris.

Mevr. Dijkman is als bedrijfscontactfunctionaris het eerste aanspreekpunt voor bedrijven in de gemeente Voorst. Zij zorgt er vervolgens voor dat uw vraag bij de juiste ambtenaar terecht komt. Dat scheelt u een hoop gezoek en daarmee kostbare tijd. Daarnaast kunt u de bedrijfscontactfunctionaris ook om advies vragen. Bijvoorbeeld als u een vergunning nodig heeft en niet weet hoe dit in zijn werk gaat. Of als u meer wilt weten over een bepaald besluit van het gemeentebestuur. De bedrijfscontactfunctionaris denkt mee en adviseert u over mogelijke stappen. U kunt mevr. Dijkman bereiken via telefoonnummer (0571) 27 93 76.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data