Vestigingsplaats voor Bedrijven

De gemeente Voorst is een moderne, sterke, creatieve en vitale plattelandsgemeente met bijna 24.000 inwoners, die ligt in het groene hart van de regio Stedendriehoek. Voorst wordt omringd door de steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen, omvat 12.600 ha en bestaat uit 12 kernen. De hoofdkern is Twello met ongeveer 12.000 inwoners. De overige kernen zijn Terwolde, Nijbroek, De Vecht, Teuge, Steenenkamer, Wilp, Wilp-Achterhoek, Posterenk, Bussloo, Voorst en Klarenbeek.

De gemeente is gelegen aan de snelwegen A1 en de A50. Door deze snelwegen is de gemeente Voorst optimaal ontsloten. Daarnaast kan Voorst zich gelukkig prijzen met een gunstige ligging aan 2 spoorverbindingen. De spoorlijn Apeldoorn-Deventer met een station in Twello en de spoorlijn Apeldoorn-Zutphen met stations in Klarenbeek en Voorst. Met de trein zijn de omringende steden of de Randstad snel bereikt.

Ruimte voor bedrijvigheid

In elke kern is er ruimte voor bedrijvigheid. De gemeente gelooft in het mengen van functies en constateert dat zij als broedplaats voor nieuwe ondernemers kan fungeren. Veel nieuwe bedrijvigheid start aan huis. Deze zogenaamde “aan huis gebonden beroepen” spelen een belangrijke rol bij de start van nieuwe economische ontwikkeling.

Het grootste bedrijventerrein ligt in Twello en in Teuge ligt bij de luchthaven een bedrijventerrein voor luchtvaartgebonden bedrijvigheid. Deze hele specifieke vormen van bedrijvigheid zijn uiteraard niet uniek voor de gemeente Voorst maar wel een prachtige aanvulling op het gebruikelijke aanbod.

Bedrijf vestigen of verplaatsten? Kavels te koop!

Op dit moment zijn er bedrijfskavels beschikbaar in Twello op het bedrijventerrein Engelenburg-Noord en bij luchthaven Teuge voor luchtvaart gebonden bedrijvigheid. Regionale bedrijven worden in de Regio Stedendriehoek centraal opgevangen op het regionale bedrijventerrein Ecofactorij in Apeldoorn.

Luchthaven Teuge

Luchthaven Teuge is onlangs fors uitgebreid. De startbaan is verlengd naar 1.199 meter en er is een motorbrandstoffen tankstation gerealiseerd voor Oost – en Midden Nederland.  De luchthaven is bereikbaar voor General Aviation, helikopters en kleine zakenjets. Door de verlenging van de startbaan is Teuge vanuit geheel Europa goed bereikbaar met zakenjets. Door de nieuwe hotelaccommodaties zijn de voorzieningen voor zakelijke gebruikers van de luchtvaart optimaal. De komende jaren worden de overheidsdiensten voor Oost-Nederland geconcentreerd in Teuge. De luchthaven is een basisvoorziening voor de regionale economie en heeft zelfs een uitstraling naar de rest van Oost-Nederland. De luchthaven heeft ook een sterk recreatieve functie. Het Nationaal Paracentrum is hier gevestigd en dit is goed voor zo’n 35.000 parachutesprongen per jaar. Hiernaast wordt de luchthaven op recreatief gebied ook gebruikt voor rondvluchten en vlieglessen. Op professioneler vlak  is er ook een opleiding voor verkeersvliegers gevestigd.

Voorzieningen

De gemeente Voorst maakt ook werk van een optimale woonomgeving met veel voorzieningen, zoals het regionaal functionerende overdekte zwembad, kuuroord Thermen Bussloo, een golfbaan, een 5 sterren turnhal voor de jeugd, twee sporthallen, veel sportterreinen, een aantal hotels en bed en breakfast voorzieningen. Er is voorgezet onderwijs en zelf MBO onderwijs. In de buurgemeenten zijn twee hogescholen.

Creatieve bedrijvigheid

Voorst is de creatiefste plattelandsgemeente van Oost- Nederland. Het aandeel creatieve bedrijven in de totale werkgelegenheid is heel hoog. Deze erkenning door het Centraal Plan Bureau voor de leefomgeving wil de gemeente Voorst uitbouwen. Steeds meer creatieve bedrijven willen zich hierbij aansluiten. Door de creatieve bedrijven vindt er veel innovatie plaats. Het bedrijf Veluwse Afval Recycling (VAR) heeft bv. een GFT-vergister gerealiseerd met een opbrengst van duurzame elektriciteit voor 8000 woningen op jaarbasis.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de bedrijfscontactfunctionaris Ellen Dijkman, tel 0571-279376 of per email, e.dijkman@voorst.nl.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data