Open Monumentendag

De Open Monumentendag 2019 vond plaats op zaterdag 14 september. Het thema voor dit jaar is 'Plekken van plezier'!
 

Terugblik

Wat een mooi en goedbezocht Open Monumentendag-weekend hebben we achter de rug! Het weer was natuurlijk fantastisch en verlokte ons om er lekker op uit te gaan. Leuk dat overal in de gemeente Voorst mensen op pad waren, herkenbaar aan de kleurrijke informatiebrochures in de hand. Sommige vroege vogels stonden al om stipt tien uur bij monumenteneigenaren op de stoep, terwijl anderen om zes uur ’s avonds nog niet uitgekeken en uitgepraat waren. Met zo’n dertig opengestelde monumenten en tal van activiteiten, zoals concerten, een koetsrit, tentoonstellingen, fietsroutes, kinderpuzzelspeurtochten, excursies en een high tea, was er ook voor jong en oud genoeg leuks te kiezen!
Een grote pluim voor alle monumenteneigenaren, vrijwilligers, gidsen en andere betrokkenen. Het is mede dankzij jullie inzet en enthousiasme dat de Open Monumentendag zo’n succes was!
 

Open Monumentendag Specials

De Open Monumentendag Specials zijn lokale of regionale varianten van de Open Monumentendag, die het hele jaar door worden georganiseerd. Ze hebben een speciaal thema, waarin het het bijzondere verhaal van de gemeente of regio centraal staat. Op de website www.openmonumentendag.nl vindt u meer informatie over de Open Monumentendag Specials van 2019.
 

Meedoen?

Bent u zelf geïnteresseerd in geschiedenis, monumenten, bouwhistorie, kunst of archeologie, geef u dan op als vrijwilliger voor de organisatie van dit jaarlijkse evenement. Wij als comité zoeken versterking! Aanmelden kan door een mail te sturen naar e.holtman@voorst.nl.

Eigenaren, beheerders, ambachtslieden en overheden onderhouden de monumenten en behouden ze voor de toekomst. Samen met duizenden vrijwilligers en professionals zorgen zij ervoor dat het Nederlandse erfgoed bekend wordt en toegankelijk blijft voor bezoekers.

Ook in de gemeente Voorst mogen we blij zijn dat zoveel eigenaren en vrijwilligers elk jaar weer bereid zijn om mee te werken aan de Open Monumentendag! We zijn er trots op een groot en veelzijdig programma aan te bieden. Want zonder hen geen Open Monumentendag in de mooie gemeente Voorst!

 

  

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data