Terwolde, uitbreidingsplan

Nieuwe buurt wordt gedifferentieerd
Op deze locatie, gelegen op de hoek van de Schottanusstraat en de Dorpsstraat in Terwolde, wordt een nieuwe woonbuurt van 30 woningen gerealiseerd. Het woningbouwprogramma is gedifferentieerd en bestaat uit woningen in de sociale, middendure en dure sector.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap
Op 30 juni jl. heeft de eerste informatieavond plaatsgevonden in Terwolde, waarbij het concept CPO is toegelicht. Daarna is de inschrijfperiode gestart, dat op 31 augustus 2016 eindigt. In september volgt een tweede informatieavond voor het vervolg. Het CPO project is geprojecteerd op het oostelijke (bedoeld voor 9 à 10 bereikbare en middeldure woningen) en westelijke bouwveld (bedoeld voor 8 bereikbare en middeldure woningen, waar voorrang geldt voor 55+ers).

Vrije sector kavels
Het middenterrein, dat voorheen werd omschreven als fase 2 van dit project, is nu beoogd voor vrije sector bouwkavels. Hier kunt u dus zonder een CPO bouwgroep zelf een vrijstaande woning bouwen of samen met een medebouwer een twee-onder-één-kap woning realiseren. Inschrijven voor een dergelijke bouwkavel kan nadat wij de inschrijvingsperiode hiervoor hebben geopend en het inschrijfformulier beschikbaar hebben gesteld. Dit staat gepland voor de aanvang van de bouwvak 2017.

Voor meer informatie over dit plan kunt u contact opnemen met de heer A. Klein, tel. (0571) 27 92 65.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data