Vrije tijd en Recreatie

Wandelen en fietsen

In de gemeente Voorst is veel te zien en te ondernemen. Je kunt stil genieten van de mooie natuurgebieden, fietsen langs de IJssel of wandelen langs Twellose landgoederen, in recreatiegebied Bussloo of langs het Appense Schouwpad. Onderweg zijn er genoeg aantrekkelijke rustpunten om te genieten van een drankje, een lunch met natuurlijke streekproducten of een ambachtelijk (boeren)ijsje. Bekijk fietsroutes en wandelroutes in onze gemeente.

Ontspanning

Voor ontspanning is er Thermen Bussloo en het binnen- en buitenbad van zwembad De Schaeck in Twello. In de zomer nodigen de stranden en grasweiden van recreatieplas Bussloo je uit om een zonnebad te nemen. Op vliegveld Teuge kun je vliegtuigspotten. Het is ook mogelijk om zelf plaats te nemen in een vliegtuigje voor een rondvlucht over het gevarieerde landschap of om een parachutesprong te maken.

Winkelen

Het grootste aanbod van winkels in de gemeente Voorst tref je aan in het dorp Twello.  Modieuze boetiekjes, cadeauwinkels en boekhandels zijn voorbeelden van het diverse assortiment aan winkels in Twello. Er heerst een gemoedelijke dorpssfeer in de winkels en op de gezellige terrasjes van de verschillende cafeetjes en restaurants. Er is voldoende gelegenheid om gratis te parkeren. Kom je met de trein of bus dan ligt het station op loopafstand van het gezellige centrum.

Markt

Iedere vrijdagmiddag is er in het centrum van Twello een gezellige weekmarkt. Van 12.30 tot 17.30 uur is het Marktplein de plek voor verse boodschappen, onverwachte koopjes en spontane ontmoetingen. Een bezoek aan de markt is prima te combineren met winkelen in het centrum, want op vrijdag is het tot 21.00 uur koopavond in Twello. In 2008 mocht de markt in Twello zich de 'beste markt van Nederland' noemen.

Evenementen

In de gemeente Voorst kun je gedurende het hele jaar evenementen bezoeken. Kleinschalige evenementen zoals open dagen en exposities. Het Klompenfeest in Twello en Ground Zero in recreatiegebied Bussloo zijn grote evenementen waar mensen uit de wijde omgeving op afkomen.

Overnachtingen

In de gemeente Voorst zijn gevarieerde overnachtingsmogelijkheden. Je kunt kamperen op een minicamping of comfortabel verblijven op een landgoed, in een hotel of Bed&Breakfast. Op vliegveld Teuge kun je zelfs slapen in een vliegtuigsuite.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data