Landschap en Openbaar groen

  Groencompetitie Entente Florale 2018

  Groencompetitie Entente Florale 2018

  Donderdag 20 september 2018 was in Den Haag de landelijke uitreiking van de groencompetitie Entente Florale 2018. Het centrale thema van de dag was ‘Veerkrachtige GroeneStad: verduurzamen, verdichten en vergroenen. Van stad én dorp. Met de dorpskern Twello heeft gemeente Voorst GOUD gewonnen. 

  Erf en Landschap

  Erf en Landschap

  De gemeente Voorst is, samen met Epe en Heerde, gelegen binnen het Nationale Landschap (een van de aantrekkelijkste landschappen van Nederland). Een beschrijving van oa. de verschillende landschapstypen binnen onze gemeente. 

  Beheer Erf en Landschap

  Beheer Erf en Landschap

  Het landschap is van iedereen! Het beheer en onderhoud van landschap ligt niet altijd bij de gemeente Voorst. Het zijn vooral de agrariërs, de vrijwilligersgroepen, de landgoederen en de buitenlui die ons landschap beheren. Hierbij moet u denken aan o.a. het scheren van heggen, het afzetten van hakhoutbosjes en het snoeien van fruitbomen. 

  Openbaar Groen

  Openbaar Groen

  De gemeente Voorst wil graag worden gezien als het landschappelijke fraaie, herkenbare groene hart van de Stedendriehoek; nu en in de toekomst. Dit wordt verwezenlijkt door ontwikkeling van de openbare groene ruimte. 

  Beheer Openbaar Groen

  Beheer Openbaar Groen

  Het beheer en onderhoud van het openbaar groen valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. U moet hierbij denken aan oa. het maaien van trapveldjes, gazons en bermen. Onkruid verwijderen, snoeien en ruimen van zwerfvuil.