Rioolverstoppingen bij vrijvervalriolering

Camerainspectie van het vrijvervalriool

Indien er sprake is van een rioolverstopping, dient u het ontstoppingsstuk in de riolering, veelal gelegen op de grens van gemeentelijk- en particulier terrein, op te zoeken en vrij te gegraven. 

Wanneer het ontstoppingsstuk is vrijgegraven en de rioolbuis staat ter plaatse van het ontstoppingsstuk vol met water. Dan zit er in de leiding op gemeentegrond een verstopping. Er kan binnen en buiten openingsuren contact worden opgenomen met de gemeente Voorst, telefoon (0571) 27 37 60. Indien de rioolbuis ter plaatse van het ontstoppingsstuk niet vol water staat, zit de verstopping op eigen terrein, tussen het ontstoppingsstuk en de riolering binnen het gebouw. De bewoner/eigenaar van het pand dient dan zelf de verstopping op te lossen of hiervoor een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.

Verstopping voorkomen

Een verstopping kunt u zelf grotendeels voorkomen. Zorg ervoor dat er geen vaste stoffen, zoals textiel, zand, luiers, maandverband, rollen toiletpapier en condooms in de rioolafvoer terechtkomen. Ook vet (jus en vloeibaar frituurvet) en olie zijn belangrijke veroorzakers van een verstopt riool.

Contact

Voor meer informatie of advies kunt u contact opnemen met de heer P. van Dijk, telefoon (0571) 279 842 of e-mail p.vandijk@voorst.nl

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data