PlusOV - vervoer voor mensen met een beperking

Sinds 1 januari 2017 verzorgt PlusOV het deur-tot-deurvervoer op afroep in onze gemeente. PlusOV maakt reizen mogelijk als u door ziekte of een beperking geen gebruik (meer) kunt maken van het openbaar vervoer. Om hiervoor in aanmerking te komen hebt u een Wmo-indicatie van de gemeente nodig. U krijgt dan een Wmo-vervoerspas waarmee u met PlusOV van deur tot deur kunt reizen tot 40 kilometer vanaf uw eigen woning. Hierbij geldt tot 20 kilometer een gereduceerd tarief. Vanaf 20 kilometer betaalt u een hoger tarief.

Aanvullend openbaar vervoer

PlusOV biedt ook aanvullend openbaar vervoer voor inwoners van de gemeente Voorst in gebieden waar het gewone openbaar vervoer niet rijdt. Hiervoor is geen indicatie van de gemeente nodig. U betaalt daarvoor een aangepast tarief.

Informatie over de tarieven van PlusOV vindt u hier.

Voor het reserveren van een rit met PlusOV kunt u bellen met 088 - 758 76 54 (lokaal tarief, dagelijks van 6.30 - 24.00 uur).  Via dit telefoonnummer kunt u ook informatie over het reizen met PlusOV krijgen (dagelijks van 9.00-17.00 uur).

Wilt u in aanmerking komen voor een Wmo-vervoerspas voor PlusOV? 

Bij de Frontoffice van het Maatschappelijk Netwerk Voorst (MNVoorst) in het Kulturhus kunt u terecht voor maatwerkvoorzieningen op grond van de Wmo en vragen daarover.

U kunt de Frontoffice van MNVoorst op werkdagen bellen tussen 8.30 - 12.30 uur op 0571-745 111.

U kunt ook een e-mail sturen naar info@mnvoorst.nl of langskomen in het Kulturhus, Jachtlustplein 11 in Twello, of u kijkt op de website van MNVoorst.

Over PlusOV

Ruim 15.000 inwoners in de regio Stedendriehoek maken gebruik van speciaal vervoer. De gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen werken samen om hun inwoners nog beter van dienst te zijn. Zij doen dit in een regionale vervoerscentrale met de dienstverlening PlusOV. Meer informatie vindt u op de website van PlusOv.  

 

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data