Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)

Jongeren Op Gezond Gewicht
De lokale JOGG-aanpak richt zich op kinderen en jongeren, hun ouders en hun omgeving, met als doel: de stijging van overgewicht en obesitas onder de jeugd omzetten in een daling.  JOGG Voorst werkt samen met alle lokale partijen op het gebied van zorg, sport, bedrijfsleven, woningbouw, welzijn en media om zo gezond eten en bewegen voor jongeren aantrekkelijker én gemakkelijker te maken. Dit leidt tot een meerjarig programma met allerlei activiteiten voor ouders en kinderen gericht op het stimuleren van bewegen en een gezondere voeding.

JOGG Voorst
De gemeente Voorst is sinds 2014 een JOGG-gemeente
en de JOGG-aanpak werpt steeds meer haar vruchten af. Alle reden voor de gemeente Voorst om de samenwerking met JOGG Nederland in 2018 te verlengen voor drie jaar. Wethouder Hans van der Sleen: “We richten ons de komende jaren vooral op de borging van een gezonde leefstijl in het dagelijkse leven. We willen immers dat kinderen, jongeren en hun ouders niet alleen tijden de JOGG-activiteiten bezig zijn met hun gezondheid, maar ook daarbuiten”. JOGG Voorst maakt de kinderen en hun ouders op een speelse en leuke manier bewust van het feit dat een gezond gewicht heel belangrijk is.

Heb je vragen, tips of wil je meedenken?
Neem dan contact op met onze JOGG-regisseur Robert Horstink (r.horstink@voorst.nl) of beleidsadviseur JOGG Voorst Ingrid de Croon (i.decroon@voorst.nl).

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data