Expositie

De gemeente Voorst denkt dat we vaker maatschappelijke problemen kunnen voorkomen. Het projectteam 'De Loep' onderzoekt met de Voorster samenleving hoe dit te bereiken. Kom kijken naar het verhaal van Voorst en denk mee over acties tijdens de expositie! 

Over de expositie: het verhaal van Voorst
19 levensgrote schema’s
laten de oorzaken en gevolgen van maatschappelijke problemen in onze Voorster samenleving zien. Ze vertellen het verhaal van bijvoorbeeld schulden, verslaving, eenzaamheid, verruwing, dorpen onder druk en mensen die hulp nodig hebben maar niet in zorg komen. 

De analyseschema’s zijn het resultaat van interviews met 411 sleutelfiguren, woon- en werkzaam in de gemeente Voorst. Lokale en landelijke deskundigen lieten hun licht schijnen over de schema’s en vulden waar nodig aan.

Door deze analyse weten we nu aan welke knoppen we moeten draaien om vaker problemen te voorkomen. Voor iedere knop, de ‘interventiepunten’, komen we met alle betrokken partijen in de samenleving tot acties.

Komt u kijken
De officiële opening in het Kulturhus Jachtlust is geweest op dinsdag 20 februari 2018 om 17.00 uur. Het projectteam heeft daar meerdere presentaties gegeven: 'Samen met u op weg naar acties'. In de presentatie hebben ze de vervolgstappen toegelicht en aangegeven welke rol u kunt pakken in het bedenken van de acties. De presentatie vindt u hier.  

De expositie ‘het verhaal van Voorst’ loopt van 20 februari tot 20 maart. U kunt de expositie op drie locaties bekijken:

  • In het Kulturhus Jachtlust (Jachtlustplein 11, Twello) – gehele expositie
  • In de bibliotheek (Marktplein 11, Twello)
  • Het gemeentehuis (H.W. Iordensweg 17, Twello)
Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data