Duurzame mobiliteit bedrijven

Gratis advisering duurzaam mobiliteitsbeleid

50% van de CO2 uitstoot binnen de gemeente Voorst wordt veroorzaakt door verkeer en vervoer (exclusief vliegveld Teuge). Helpt u mee om de CO2 uitstoot naar beneden te brengen? De Cleantech Regio geeft gratis advies voor het verduurzamen van uw vervoersbeleid. Bijvoorbeeld met een mobiliteitsscan, fietsstimulering, logistiek of mobiliteitsprojecten. Wilt u uw vervoersbeleid verduurzamen? Mail dan naar slimschoonreizen@cleantechregio.nl.

€500 bijdrage voor een publieke laadpaal

Om elektrisch rijden te bevorderen krijgen de eerste 25 bedrijven binnen de gemeente Voorst een bijdrage voor het plaatsen van een publieke laadpaal. Dit is een bijdrage van €500 per bedrijf. Hiermee wordt de belemmering weggenomen dat er onvoldoende oplaadpunten zijn voor elektrisch vervoer. De laadpaal moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De laadpaal is publiek toegankelijk

  • De laadpaal is 24 uur per dag bereikbaar

  • De laadpaal heeft een betaalsysteem en 2 laadpunten

  • Het is een nieuw laadpunt op de betreffende locatie.

  • Er staat binnen een straal van 250 meter geen openbare laadpaal.

Hiermee komen er meer publieke oplaadpunten voor elektrisch rijders. Laadpalen bij bedrijven die ’s avonds afgesloten zijn voldoen niet aan de voorwaarden, evenals aanvragen van ZZP’er die de paal aan huis wil plaatsen. Hiermee wordt niet voldaan aan de publieke toegankelijkheid en 24 uur per dag bereikbaar. De gemeente beoordeelt of de laadpaal voorziet in een publieke behoefte en daarmee de financiële bijdrage rechtvaardigt.

De Cleantech Regio kan u helpen bij het aanschaffen van de juiste laadpaal. Wilt u in aanmerking komen voor de bijdrage? Mail dan naar duurzaam@voorst.nl.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data