Open Monumentendag

De Open Monumentendag 2019 vindt plaats op zaterdag 14 september. Het thema voor dit jaar is 'Plekken van plezier'. Op deze webpagina leest u meer over het programma van de Open Monumentendag 2019 in de gemeente Voorst.
 

Thema 'Plekken van plezier'

Wat een vrolijk thema dit jaar! Natuurlijk is elk monument een plek van plezier, maar dit jaar zetten we de schijnwerpers op de monumenten te maken hebben met entertainment, vrije tijd en ontspanning. Het gaat om plekken waar mensen voor hun plezier en mét plezier naar toe gingen en gaan.

Vijf categorieën plezier staan dit jaar centraal: podiumkunsten, museale kunsten, sport en spel, horeca en recreatie. Het gaat om de monumenten die het podium of het decor vormen voor deze vormen van vermaak, zowel vroeger als nu.

Het comité Open Monumentendag Voorst is al enthousiast bezig om een mooi programma vol plezier in elkaar te zetten. Het belooft een vrolijk feest te worden, dus reserveer zaterdag 14 september in uw agenda!
 

Open Monumentendag Specials

De Open Monumentendag Specials zijn lokale of regionale varianten van de Open Monumentendag, die het hele jaar door worden georganiseerd. Ze hebben een speciaal thema, waarin het het bijzondere verhaal van de gemeente of regio centraal staat. Op de website www.openmonumentendag.nl vindt u meer informatie over de Open Monumentendag Specials van 2019.
 

Meedoen?

Bent u zelf geïnteresseerd in geschiedenis, monumenten, bouwhistorie, kunst of archeologie, geef u dan op als vrijwilliger voor de organisatie van dit jaarlijkse evenement. Wij als comité zoeken versterking! Aanmelden kan door een mail te sturen naar e.holtman@voorst.nl.

Eigenaren, beheerders, ambachtslieden en overheden onderhouden de monumenten en behouden ze voor de toekomst. Samen met duizenden vrijwilligers en professionals zorgen zij ervoor dat het Nederlandse erfgoed bekend wordt en toegankelijk blijft voor bezoekers.

Ook in de gemeente Voorst mogen we blij zijn dat zoveel eigenaren en vrijwilligers elk jaar weer bereid zijn om mee te werken aan de Open Monumentendag! We zijn er trots op een groot en veelzijdig programma aan te bieden. Want zonder hen geen Open Monumentendag in de mooie gemeente Voorst!

 

  

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data