Programma

Hieronder vindt u het programma van de Open Monumentendag 2019 in de gemeente Voorst. Dit programma vindt u ook in de brochures van de Open Monumentendag, die op diverse locaties in de gemeente Voorst beschikbaar zijn.
 

Zaterdag 14 september

Natuurlijk kunt u dit jaar weer veel bijzondere monumenten bezoeken. In totaal nemen 33 monumenten deel aan de Open Monumentendag, variërend van eeuwenoude boerderijtjes en middeleeuwse dorpskerken tot chique landhuizen en statige molens.

Naast de opengestelde monumenten zijn er dit jaar een aantal bijzondere activiteiten georganiseerd:

Fietsroutes
Er zijn dit jaar drie fietsroutes gemaakt, voor Nijbroek, Twello en Bussloo. De routes van Nijbroek en Bussloo kunnen uitgebreid worden met een route door respectievelijk Terwolde en Posterenk. Ook kunnen de routes van Bussloo en Twello eenvoudig met elkaar verbonden worden.

De routes zijn vanaf midden augustus bij diverse locaties af te halen en hier te downloaden.

Rondrit paard-en-rijtuig langs landgoederen en buitenplaatsen van Twello.
Geniet van het prachtige buitenplaatsenlandschap van Twello tijdens een rondrit met een Jan Plezier (paard-en-rijtuig)! De landgoederen en buitenplaatsen rondom Twello zijn natuurlijk bij uitstek plekken waar plezier gecreëerd werd. De fraaie landhuizen waren gevuld met muziek, dans, theater en feesten. Rondom de landhuizen verpoosden de welgestelde eigenaren zich in hun prachtig aangelegde tuinen of genoten van sportief vermaak, zoals tennis. Terwijl u de mooie omgeving bewondert vanuit de Jan Plezier, vertelt een deskundige gids u het boeiende verhaal van deze rijke, historische plekken van plezier. U bent van begin tot eind een uurtje onderweg.

  • Begin- en eindpunt: het dorpscentrum van Twello. Houdt deze website in de gaten voor de exacte locatie.
  • Vertrektijden: 11.00 uur, 12.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur.

Excursie Appense dijk en Bomendijk
Onder leiding van twee deskundige en enthousiaste gidsen maakt u een hele interessante excursie naar de Appense dijk en de Bomendijk. Ferdinand van Hemmen (landschapshistoricus) en Martijn Grievink (Stichting Landschapsbeheer Gelderland) vertellen u alles over deze twee pareltjes van de gemeente Voorst. Dat belooft een hele plezierige wandeling te worden!

  • Begin- en eindpunt: Bakkerij Bril, Rijksstraatweg 24, Voorst.
  • Vertrek- en eindtijd: van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Concerten
In de dorpskerk van Voorst kunt u vanaf 14.00 uur luisteren naar een boeiend concert van het AMC Kamerkoor uit Amsterdam.
Op het landgoed Kleine Noordijk vindt van 15.00 uur tot circa 15.45 uur een concert plaats van ‘Cappella Calluna’. Dit koor heeft een speciaal ‘Open Monumentendag-repertoire’ ingestudeerd. Het programma staat op www.cappellacalluna.nl.
In de Sint Martinuskerk in Bussloo kunt u tussen 11.00 uur en 16.30 uur luisteren naar Ramble-On uit Klarenbeek. Zij spelen, onder andere, muziek uit de Top 2000.

 

Zondag 15 september

Landgoed Klarenbeek is open op zondag 15 september. Hier kunt u de tentoonstelling De Koperfabriek in Klarenbeek bezoeken. Deze tentoonstelling gaat over het ontstaan van de koperindustrie en wat Krepel daarin heeft betekend. De tentoonstelling gaat vooraf aan het 150-jarig jubileum ‘Hout bij Krepel’ in 2020. Verder kunt u historische foto’s bezichtigen die te maken hebben met plezier op het landgoed.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data