Fietsroutes

Er zijn dit jaar drie fietsroutes gemaakt: voor Nijbroek, Bussloo en Twello. De routefolders zijn bij diverse locaties af te halen en te downloaden op deze webpagina.

Tip: neem de algemene brochure van de Open Monumentendag mee voor meer (praktische) informatie! Hierin staan ook de beschrijvingen van de opengestelde monumenten.

 

Fietsroute Nijbroek

U kunt kiezen uit een route van 5 km en een route van 11 km. Beide routes voeren langs alle opengestelde monumenten in Nijbroek. Veel andere monumenten zijn vanaf de openbare weg te bewonderen.

Tijdens de fietstocht krijgt u een goede indruk van de bijzondere en cultuurhistorierijke Nijbroeker polder, één van de oudste polders in Nederland. Het strakke verkavelingspatroon van de 14e-eeuwse ontginningen is nog goed te herkennen.

De route is gevarieerd en voert u langs voormalige herbergen, imposante IJsselboerderijen en kleine arbeiderswoningen. Tijdens de route van 11 km maakt u ook kennis met een prachtig stukje van Terwolde.

Het begin- en eindpunt is het dorpshuis De Arend, Dorpsplein 2 in Nijbroek. Bij het Dorpsplein vindt u ook parkeergelegenheid.
 

Fietsroute Twello

De route is 9 km lang en voert langs alle opengestelde monumenten in Twello en het noorden van Wilp. Veel andere monumenten kunt u vanaf de openbare weg te bewonderen. U kunt de fietsroute heel eenvoudig verbinden met de fietsroute van Bussloo. 

De fietsroute begint in het middeleeuwse dorps­centrum van Twello en voert u daarna naar het beschermde dorpsgezicht Duistervoorde. Tijdens de rest van de route fietst u door de landerijen en het prachtige landgoederenlandschap rondom Twello.

Het begin­ en eindpunt is de dorpskerk Twello, Dorpsstraat 10 in Twello.
 

Fietstocht Bussloo

U kunt kiezen uit een route van 4,5 km en een route van 6,5 km. Beide routes voeren langs alle opengestelde monumenten in Bussloo. Veel andere monumenten kunt u vanaf de openbare weg bewonderen.
U kunt de fietsroute van 6,5 km heel eenvoudig verbinden met de fietsroute van Twello.

Tijdens de fietstocht maakt u kennis met de kleine, historische buurtschap Bussloo. Daarnaast leidt de route u langs allerlei monumenten rondom de recreatieplas Bussloo. Tijdens de route van 6,5 km maakt u ook kennis met Posterenk en doet u de opengestelde Wilpermolen aan.

Het begin- en eindpunt is de St. Martinuskerk, Bussloseweg 40 in Voorst (Bussloo). Bij de kerk vindt u ook parkeergelegenheid.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data