Kinderactiviteiten

Bij sommige monumenten zijn speciaal voor de kinderen spelletjes of activiteiten georganiseerd. Dat past natuurlijk helemaal bij het thema van de Open Monumentendag dit jaar: plekken van plezier. Deze webpagina wordt tot de Open Monumentendag nog verder aangevuld.

Landgoed de Grote Noordijk, H.W. Iordensweg 108, Wilp
Vroeger hadden veel rijke mensen op hun landgoed een tennisbaan. We weten niet of er op het landgoed de Grote Noordijk ooit een tennisbaan is geweest. Maar op de Open Monumentendag is er speciaal voor de kinderen een badmintonnet opgehangen. Niet helemaal hetzelfde, maar zeker zo leuk. Veel plezier!

Het Holthuis, Burgemeester van der Feltzweg 1, Twello
Bij het Holthuis is er een speeltuintje met een schommel, trampoline en speeltoestellen aanwezig. Dit speeltuintje is speciaal voor de Open Monumentendag geopend voor alle kinderen die langskomen! Daarnaast is er ook een high tea voor kinderen (tegen een kleine vergoeding).

Het Boshuis, Kerkweg 2 Klarenbeek
Wat voor spelletjes speelden de kinderen vroeger? Je komt het te weten bij het Boshuis, waar je leuke oud-Hollandse spelletjes kunt spelen.

Kerk Terwolde en kerk Twello
Bij de kerken van Terwolde en Twello is in de kinderpuzzelspeurtocht een vraag opgenomen over het orgel. Vind je het leuk om te horen hoe het orgel klinkt? Vraag het de vrijwilligers van de kerk. De nemen je mee naar het orgel, leggen je uit hoe het werkt en ook mag je zelf op het orgel spelen. Vul zelf de kerk met muziek en hoor hoe zo'n groot orgel klinkt!
 

Puzzeltocht

Voor de Open Monumentendag zijn twee puzzelspeurtochten voor kinderen gemaakt. De speurtochten passen bij de fietsroutes Nijbroek/Terwolde en Twello. Hieronder kan je de vragen downloaden. Ook kan je op de Open Monumentendag zelf de puzzelspeurtocht ophalen bij de kerk van Twello en bij de kerk van NIjbroek. Aan het einde kan je de antwoorden daar weer inleveren en krijg je een leuke beloning.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data