Stichting Canergie Heldenfonds

Iemand die een redding met gevaar voor eigen leven heeft verricht, of met gevaar voor eigen lijf en goed voor een ander in de bres is gesprongen, kan in aanmerking komen voor een onderscheiding.

U wilt heldhaftig gedrag bij een ongeval beloond zien? Wie vindt dat iemand die een redding met gevaar voor eigen leven heeft verricht, of met gevaar voor eigen lijf en goed voor een ander in de bres is gesprongen, kan diegene voordragen. Daar is geen tijdslimiet aan verbonden. Iedereen kan een redder aanmelden bij het Fonds; van een burgemeester of een politiefunctionaris tot een familielid of vriend.

In 1911 werd de stichting door de Nederlandse Regering op verzoek van Andrew Carnegie opgericht. De Stichting Carnegie Heldenfonds kan een onderscheiding toekennen aan mensen die met gevaar voor eigen leven of eigen lijf en goed een ander hebben gered. Vaak op voordracht van de burgemeester van de gemeente waar de reddingsactie plaatsvond. In de regel zorgt deze dan ook, namens het stichtingsbestuur, voor de uitreiking van de onderscheiding.

Verzoeken om het toekennen van een onderscheiding kunnen uitsluitend schriftelijk worden gedaan, bij voorkeur met gebruikmaking van het hiervoor beschikbare formulier.

Handige links

Meer informatie over (het aanvragen van) een onderscheiding kunt u vinden op het internet, via www.carnegiefonds.nl.

Informatie

U kunt ook contact opnemen met mevrouw A. van Vilsteren van de afdeling Communicatie en Representatie via telefoonnummer (0571) 27 93 82 of via e-mail: a.vanvilsteren@voorst.nl. Zij informeert u graag over de haalbaarheid van uw voorstel.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data